Jdi na obsah Jdi na menu

Megadeth nevystoupí na červnovém Aerodrome Festivalu, návštěvníci se dočkají zběsilých Hentai Corporation!

28. 5. 2014

Datum: 17.06.2014                                     Místo: Incheba Open Air, Praha - Holešovice

hentaicorporation-2014.jpgHentai Corporation (foto - zdroj: aerodrome-festival.cz)

Skupina Megadeth byla z důvodu úmrtí v rodině baskytaristy Davida Ellefsona nucena zrušit část právě probíhajícího turné.

"David a jeho rodina jsou zdrceni ze ztráty Davidova bratra, který 19. května v Minneapolis prohrál boj s rakovinou. Skupina celé rodině vyjadřuje nejhlubší soustrast a prosí své fanoušky, aby se k ní připojili v modlitbách" stojí v prohlášení na webových stránkách Megadeth, kteří se vrátí na koncertní pódia 20. června.

Kapely se tak bohužel tentokrát nedočkají ani její čeští příznivci, pro které měla zahrát 17. června na Aerodrome Festivalu po boku Avenged Sevenfold, Limp Bizkit a Roba Zombieho.

Poté, co Megadeth z důvodů smrti baskytaristova bratra odvolali svoji účast na červnovém Aerodromu, se pořadatelé festivalu rozhodli jejich koncertní čas věnovat poprvé české skupině. Tuzemskou scénu budou 17. června v Praze na Incheba Open Air proti zahraničnímu čtyřlístku Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Rob Zombie a Powerman 5000 hájit pražští Hentai Corporation.

"My, Hentai Corporation, z boží vůle nejlepší kapela mezi Krásnou a Bukovcem, tímto oficiálně potvrzujeme, že budeme účinkovati na Aerodrome Festivalu. Jsme velmi příjemně překvapeni, že nás, jakožto hudební těleso z českých zemí, pořadatelé oslovili a proto hodláme honiti bradavky nejlépe, jak umíme. Ostatně jako vždy!" Slibují návštěvníkům festivalu Hentai Corporation a (pro ně typickým žargonem) dodávají: "V souvislosti s touto zprávou bychom rádi vyzvali naše fanoušky, aby nebyli h***a a dorazili to před pódiem lehce zbordeliti, pokud budou na Aerodrómu přítomni. Máme v plánu jim za to opět v brzké době udělati radost pěkným klipieren, který budou moci posléze ukazovati vnoučatům."

"Šílená, zběsilá, kontroverzní" - to jsou nejmírnější přídomky, kterými jsou Hentai Corporation častováni a přestože v letošním roce oslaví své deváté narozeniny, seznámení s jejich diskografií vám příliš času nezabere. Vedle pár singlů a jednoho EP totiž své fanoušky obšťastnili prvním regulerním albem "The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage" až na konci loňského roku. Nutno ovšem podotknout, že v době vydání debutové desky, která získala i nebývale vysoké hodnocení hudební kritiky, měli Hentai Corporation už tolik příznivců, kolik jich nemá řada jiných českých kapel ani po několika nahrávkách. Vysokou oblibu skupiny u českých posluchačů potvrdil i videoklip "Equilibristic Brides", který v původní verzi na Vimeu zhlédlo 430 000 lidí, v cenzurované podobě na YouTube dalších 130 000 diváků a čtenáři iREPORTU jej v anketě Žebřík zvolili "videoklipem roku".

Vstupenky na červnový Aerodrome jsou k dispozici v sítích Eventim a Ticketportal, kde jsou rovněž v prodeji lístky na červencový Aerodrome s Metallicou, Alice In Chains, Children Of Bodom a Kvelertak, který se uskuteční 8. července také v Praze na Výstavišti.

Více na: https://www.facebook.com/aerodrome.festival