Jdi na obsah Jdi na menu

Na Mighty Sounds 2014 vystoupí The Restarts, Church Of Confidence a RedSka!

7. 1. 2014

Datum: 11.07.-13.07.2014                 Místo: Letiště Čápův dvůr, Tábor

mightysounds.jpg

Mighty Sounds je unikátní třídenní hudební festival, který se letos koná 11. - 13. července v Táboře. Festival se soustředí především na punk a punkrock, rock'n'roll, hardcore, reggae, ska, rockabilly, indie rock a hudební styly a scény, které se od nich odvíjejí anebo s nimi úzce souvisejí. Specialitou festivalu je fakt, že každoročně představuje hlavně zahraniční jména, která tvoří přes 80% line-upu a jsou doplněna tím nejlepším z především žánrové scény v ČR – zkrátka nic, co by připomínalo tzv. českou festivalovou klasiku. Předprodej vstupenek a jejich cenové relace naleznete zde. Momentálně je známo 17 kapel, které v Táboře v létě vystoupí. Nyní si blíže představíme tři poslední potvrzené.

therestarts2014.jpgThe Restarts (foto - zdroj: mightysounds.cz)

The Restarts (UK)

Přestože se londýnští The Restarts dali dohromady až v roce 1995, mohlo by se leckomu zdát, že vznikli minimálně o deset  let dříve. Tohle londýské trio totiž poměrně zdatně do své tvorby zapracovává hudební prvky zřetelně odkazující především k druhé punkové vlně.



Uplynulo ale dlouhých sedm let, než se hoši prokousali k prvnímu plnohotnotnému albu. Ne tedy, že by do té doby lenošili. Do roku 2002 pilně koncertovali, vydali demo, dva sedmipalce a jedno dvanáctipalcové splitko společně s holandskými Fleas And Lice, které později vyšlo i na CD.

Zatím poslední kousek téhle DIY party nese název "A Sickness Of The Mind".

Church Of Confidence (DE)

I druhá zveřejněná kapela - Church Of Confidence - má na Mighty Sounds svoji premiéru. S předešlou kapelou má společné to, že vznikly v totožném roce, tedy 1995. První album příliš neodkládali a natočili ho ani ne dvanáct měsíců po svém vzniku, vyšlo však až v roce 1997.



Zatím poslední, v řadě šesté album s názvem "In Black & White" vyšlo v roce 2013 a obsahuje 12 nadupaných rock'n'rollových fláků, z nichž ani jeden nepřesahuje 3 minuty. Tvorba Church Of Confidence je melodickým mixem punkrocku a rock'n'rollu a je vlastně velmi zvláštní, že se tak kvalitní a žánrově spřízněná kapela doteď na Mighty Sounds nepředstavila.

redska2014.jpgRedSka (foto - zdroj: mightysounds.cz)

RedSka  (IT)

RedSka jsou narozdíl od dvou předešlých mnohem mladší kapelou. Vznikli v roce 2001 a na Mighty Sounds už vystoupili v roce 2010. Letos skvěle doplní své italské kolegy Talco a to nejen podobností hudební, ale i podobnou politickou angažovaností, která je, jak už z názvu vyplývá, silně levicová.

Redska hrají melodický ska-punk postavený na polkovém rytmu patchanka. Ten je u českého publika, potažmo u velké části fanoušků festivalu MS, velice oblíbený pro svoji přimočarost a tanečnost. V loňském roce vydali RedSka zbrusu nové EP s názvem "Bella Ciao".

Související:

Dropkick Murphys to rozjedou na festivalu Mighty Sounds 2014!