Jdi na obsah Jdi na menu

Rock for People láká na hvězdná jména světové hudební scény!

10. 1. 2016

Datum: 03.07.–05.07.2016                          Místo: Festivalpark, Hradec Králové

rock-for-people-2016.jpg

Dvaadvacátý ročník Rock for People proběhne mezi 3. a 5. červencem na tradičním místě v hradeckém Festivalparku. Jako jeden z letošních headlinerů byla oznámena přední britská metalová kapela Bullet For My Valentine.

Program Rock for People bude stát na třech základních a osvědčených pilířích. Fanoušci se mohou těšit na rock v mnoha jeho odnožích, včetně drsných riffů produkovaných třeba právě Bullet For My Valentine. „Zároveň snad nadchneme příznivce progresivní hudby s předponou indie nebo alternative. A jako každý rok přivezeme několik zvučných jmen z oblasti elektroniky a taneční hudby obecně,” dodává Michal Thomes z pořadatelské agentury Ameba Production.

Na začátku července do Hradce Králové také dorazí po dlouhých osmi letech legendární kalifornští punkeři The Offspring. Příznivci se mohou těšit nejen na jejich kultovní skladby, ale možná se dočkají i zbrusu nových songů. Ostřílená čtveřice v čele s Dexterem Hollandem totiž v rozhovorech prozradila, že v roce 2016 by po čtyřech letech mělo spatřit světlo světa nové album.

The Offspring založili v polovině 80. let kytarista Bryan „Dexter” Holland a basista Greg K, tehdy ještě pod názvem Manic Subsidal. Jejich první velký úspěch přišel v roce 1994 s vydáním třetího studiového alba „Smash”, které se stalo dosud nejprodávanějším albem, jaké kdy vyšlo na indie labelu. Nahrávky se prodalo přes 12 milionů kusů a dočkala se hned šesti ocenění platinové desky. Následující alba jako „Ixnay on the Hombre”, „Americana” či „Conspiracy Of One” sice na úspěch „Smash” nedosáhla, ale i tak získala platinové desky. Loni v lednu vypustili The Offspring do světa singl „Coming For You” a letos by mělo následovat i zbrusu nové album.

Dalším hvězdným účinkujícím bude britská electro-hardcoreová parta Enter Shikari, která patří ke stálicím klubové i festivalové scény a v České republice má věrnou základnu fanoušků. Není se čemu divit. Nespoutané kvarteto z londýnského předměstí St. Albans je proslulé neuvěřitelnou energií, díky které se jejich koncerty mění v jeden velký kotel tančících, skákajících a pogujících těl.

Enter Shikari vznikli v roce 2003 a už od začátku se kolem nich rozpoutal poměrně slušný hype. Čtenáři časopisu Kerrang! je zvolili objevem roku 2006, časopis NME je ocenil cenou Johna Peela za „hudební novátorství” a byli teprve druhou kapelou v historii, které se podařilo vyprodat slavnou londýnskou Astorii dřív, než podepsali nahrávací smlouvu. Jejich debutového alba „Take To The Skies” se podařilo prodat přes čtvrt milionu kopií a to přestože nevyšlo u žádného nadnárodního vydavatelství. V lednu loňského roku vydali své čtvrté studiové album „The Mindsweep”.

Těšit se můžete na Royal Republic, jež šíří svou slávu rychlostí světelného paprsku po celém Švédsku díky své výbušné energii, neodolatelnému šarmu a arsenálu skladeb, které míří na vaše hlavy jako rakety. Jejich skvělé koncerty a britpopový, punkem a funkem ovlivněný repertoár má schopnost dobýt zbytek světa.

Festivalu se zúčastní mimo jiné i Američan Saul Williams, který vydal čtyři hudební alba, na nichž spolupracoval například s Zackem de la Rocha, Serjem Tankianem či Trentem Reznorem.

Dále se představí Ho99o9, duo z LA, které lze charakterizovat jako trash punk, hardcore punk nebo punk rap. Každopádně se jedná o osobité hip hopové uskupení pro lidi, kteří neposlouchají hip hop.

Vystoupení potvrdily rovněž dvě v našich končinách méně známé skupiny, které potěší především milovníky indie rocku: mladá australská formace Tired Lion a britský kvartet Dead!.

Vstupenky na festival jsou v prodeji na rockforpeople.cz a GoOut.cz. Od ledna se cena celofestivalových pasů zvýšila na 1350,- Kč. K dispozici je také speciální edice lístků pro juniory od 15 do 17 let za 900,- Kč. Nově jsou také již nyní v prodeji vstupenky pro děti, seniory a držitele průkazu ZTP.