Jdi na obsah Jdi na menu

Zimní Masters of Rock letos oslaví jubilejní X. ročník!

12. 10. 2014

Datum: 22.11.2014                    Místo: Sportovní hala Euronics, Zlín

zimnimor_2014.jpg

Zimní Masters of Rock se uskuteční v sobotu 22. listopadu ve Zlíně, ve Sportovní hale Euronics.

Melodic metalové mužstvo neměnné sestavy Edguy vyrazí s aktuální deskou „Space Police“ a s monstrózní produkcí na celosvětové turné a jedinou zastávkou v České republice bude Zlín. Ano, Edguy se svou kompletní pódiovou produkcí jsou první potvrzenou hvězdou Zimního Masters of Rock! Na festivalu odehrají kompletní set, tak jako ve všech dalších městech v rámci tour.

edguy-foto-2014.jpgEdguy (foto - zdroj: Pragokoncert)

Dalším účinkujícím jubilejního X. ročníku festivalu bude skupina Morbid Angel. Tito metaloví veteráni z Floridy kolem kapelníka zvaného Evil D., přezdívaní Mistři chaosu, se u nás zastaví v rámci evropského turné s názvem Morbid Angel Covenant Europe 2014 Tour a i ve Zlíně oslaví 30. výročí vzniku kapely.

Jako další nás bude bavit a cappella metalový band Van Canto, složený z pěti zpěváků a bubeníka. Ten má od února taky nový studiový počin „Dawn of the Brave“, který je už pátou řadovou deskou této party.

Ve Sportovní hale Euronics zazní i hlasy tria Elize, Jake a Henrik. Švédská melodic rocková šestice Amaranthe má doposud dvě studiovky („Amaranthe“ a „The Nexus“) plné hitů, ovšem v polovině října vydá nové album. Evropská live premiéra aktuální desky se uskuteční zcela exkluzivně právě na Zimním Masters of Rock ve Zlíně!

amaranthe_foto_2014.jpgAmaranthe (foto - zdroj: Pragokoncert)

Pátým potvrzeným účastníkem festivalu je americká ikona rocku Lizzy Borden, kterou před třiceti lety v kalifornském Hollywoodu založili bráchové Hargesovi a jež koncem 80. let nechyběla v žádném MTV’s Headbangers Ball. Ta na Zimním Masters odehraje premiérový koncert u nás! Ne, Lizzy Borden ještě nikdy v Čechách nehráli, proto si nenechte jejich divokou show ujít. Nálada v hale bude při hitech těchto kdysi hair-metalistů přeplněná vzpomínkami na staré dobré osmdesátky.

Dále oznamujeme účast formace Heavatar - německé power metalové bandy, kterou založil „kytarista“ skupiny Van Canto - Stefan Schmidt. I další členové jsou zkušení muzikanti: David Vogt (Powerwolf), Sebastian Scharf (ex-Fading Starlight) a Jörg Michael (ex-Stratovarius, ex-Running Wild, ex-Rage).

Jména dalších vystupujících kapel zatím zůstávají utajena.

Vstupenky na jednodenní festivalový maraton seženete za super cenu 750,- Kč (platnou do konce října) na webu mastersofrock.cz nebo v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art, stejně jako v Masters Of Rock Café (Zlín, Tyršovo nábřeží 5497) nebo v sídle agentury Pragokoncert (Praha 1, ulice U Bulhara 3).