Jdi na obsah Jdi na menu

Against Me! přijedou do Prahy s novým albem!

11. 4. 2014

Live: Against Me!                   

Datum: 03.06.2014               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

againstme_2014.jpgAgainst Me! (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Ze zpěváka Against Me! se stala zpěvačka, do Prahy přijedou s novým albem "Transgender Dysphoria Blues".

Abychom použili název jedné jejich starší písničky - Against Me! je kapela, která se chechtá nebezpečí a překračuje všechna pravidla. 

Za mikrofonem stojí Laura Jane Grace a jejich nejnovější album "Transgender Dysphoria Blues" vyšlo letos v lednu. Název jejich šesté desky vám nabízí rozhodné přikývnutí zprávě, která šokovala všechny fanoušky a otřásla rockovým světem - Grace je transgenderovou bytostí. Z muže se stala žena. Původním jménem Tom Gabel - Laura se představila jako žena v květnu roku 2012.  

Na albu "Transgender Dysphoria Blues" je Grace poprvé v historii kapely ženou, ale výrazné změny v tradičním soundu kapely nečekejte. 

Historie Against Me! začala anarchistickým sólovým vystoupením v Gainesville na Floridě v roce 1997. Časem se stali čtyřčlennou kapelou a později přibrali ještě kytaristu Jamese Bowmana a stali se významnou formací na punkové scéně.  

V jejich energické hudbě lze zaslechnout folk a dokonce i dřevní country a jejich první tři indie alba - první z roku 2002 "Against Me! is Reinventing Axl Rose", druhé z roku 2003 "As The Eternal Cowboy" a třetí z roku 2005 "Searching For A Former Clarity" - kapele získala zástupy oddaných fanoušků.

V roce 2007 vydávají u velkého labelu desku "New Wave", kterou produkoval Butch Vig (Nirvana, Garbage, Green Day). Časopis SPIN ji nazval "Album of the Year" a kapela předskakovala o rok později Foo Fighters.

Po vydání dalšího alba "White Crosses" se skupina rozchází s labelem Sire. V té době se Grace rozhoduje uskutečnit a oznámit svůj přerod v ženu. 

Na "Transgender Dysphoria Blues" je deset písniček - jsou o strachu a úzkosti, ale i o bitvě a vzdoru. Našlapané album si vysloužilo nadšené recenze. 

S Grace a Bowmanem se na albu objevili zcela noví hudebníci. Na basovou kytaru si zahrál Fat Mike z NOFX (je i majitelem Motor Studios) ve skladbách "FUCKMYLIFE666" a "Unconditional Love", zatímco Laura Jane hrála v osmi zbývajících písních.

Stálým basákem kapely se později stal Inge Johannson (původně ze švédských International Noise Conspiracy).

Na bicí hraje Atom Willard, který kdysi hrál s Rocket From the Crypt a později si zabubnoval s Offspring, Angels & Airwaves a Social Distortion. 

Against Me! se do Prahy vrací již po několikáté. Letos vystoupí 3. června v Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 330,- Kč bez poplatku jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a Eventim navýšené o poplatky prodejce. Na místě v den koncertu stojí lístek 450,- Kč

Více info na:

www.musicbar.cz

www.facebook.com/lucernamusicbar

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion