Jdi na obsah Jdi na menu

Agnes Obel a její svět melancholie se vrací do Prahy!

7. 2. 2017

Live: Agnes Obel

Datum: 26.05.2017                          Místo: Palác Akropolis, Praha

agnes-obel-2017.jpgAgnes Obel (foto - zdroj: agnesobel.com)

Dánská klavíristka a zpěvačka Agnes Obel se chystá koncertovat v Praze. Své poslední, kritikou oceňované album „Citizen Of Glass”, představí 26. května v Paláci Akropolis.

Agnes Obel na sebe upozornila před sedmi lety debutem „Philharmonics”, sbírkou skladeb postavených na křehkém vokálu a klavírní melodii. V Berlíně usazená hudebnice vloni vydala svou třetí nahrávku „Citizen Of Glass”, kde se oproti předchozí tvorbě soustředí na instrumentaci a její možnosti. Vytvořila konceptuální desku, mnohými označovanou za její nejambicióznější dílo. „Citizen Of Glass” vychází z německého právního termínu Gläserner Bürger, který odkazuje na úroveň soukromí v dnešním světě.

„Předpokládá se od nás, že každému vylíčíme detaily našeho života, zveřejníme je na internetu, budeme otevření a průhlední, a to je pro nás jako lidské bytosti ohromná změna. Jde o téma, které mě nepřestává fascinovat,” popisuje Agnes Obel ústřední námět své nahrávky.

Vstupenky na stání za 890,- Kč nebo k sezení za 990,- Kč jsou k dispozici přes Ticketpro, GoOut.cz, fource.cz a palacakropolis.cz.