Jdi na obsah Jdi na menu

Americká formace Anti-Flag promění Prahu v punkovou metropoli!

25. 10. 2015

Live: Anti-Flag           

Datum: 30.10.2015                                                    Místo: Lucerna Music Bar, Praha

anti-flag-2015.jpgAnti-Flag (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

V současné době, kdy se veřejnost ocitla v ne zrovna šťastně uchopených společensko-politických problémech, úloha angažovaného punku stoupá na významu. A kdo jiný je povolanější k nalévání čistého vína více než americká legenda Anti-Flag, která už 30. října zahraje v pražském Lucerna Music Baru.

V roce 1993 po pětileté zkušenosti s hraním založili Justin Sane a Pat Thetic spolu s novým kamarádem Andy Flagem Anti-Flag. O tři roky později kapela dospěla k první desce a to u labelu New Red Archives. V létě po vydání „Die for the Government” skupinu opouští baskytarista Flag pro neshody se Sanem. Mezeru po něm zaplnil Sean Whelan z Bad Genes a 57 Defective, odkud přinesl také kytaristu Chrise Heada, který po chvilce přebírá basu. Poté přichází Jamie Cook, který odsunuje Heada na pozici druhého kytaristy, avšak sám je v r. 1999 nahrazen Chrisem Barkerem (Chris #2) a tak skupina dospěla ke konečnému line-upu.

Skupina se brzy po zformování stala symbolem hlasité kritiky Bushova režimu, válečných konfliktů a porušování lidských práv. Vášně v publiku Anti-Flag ale vždy rozněcovali nejen názorovou vyhraněností, ale stejně tak i nefalšovanou punkovou energií, která se neštítí přejít do mainstreamovějších poloh, obzvlášť bavíme-li se o zpěvných vokálech a melodických basových linkách. Letos pittsburská čtveřice vydala své desáté album „American Spring”, a to si pochopitelně žádá turné.

Anti-Flag sice čile koncertují, v Praze se ale už nějakou dobu neobjevili a vychutnat si je přímo na dosah ruky v Lucerna Music Baru bude jistě jedinečné. Fanoušci hc-punku by měli být tentokrát v pozoru i kvůli doprovodu, který si headlineři přivezou, australské partě Trophy Eyes spolu s Američany Red City Radio a The Homeless Gospel Choir. Tohle bude velký!

Vstupenky na pražský koncert Anti-Flag jsou k dispozici v předprodejní síti GoOut.cz za 437,- Kč.

Text - zdroj: musicserver.cz/Veronika Ondečková