Jdi na obsah Jdi na menu

Americká kapela Beach Slang míří do Prahy!

21. 1. 2017

Live: Beach Slang        

Datum: 16.02.2017                  Místo: Cross Club, Praha

beach-slang-2017.jpgBeach Slang (foto: Jessica Flynn)

Americká punk rocková skupina Beach Slang sice vznikla až v roce 2013, ale za svojí krátkou kariéru toho stihla poměrně dost. Do pražského Cross Clubu přiveze 16. února aktuální desku „A Loud Bash of Teenage Feelings”.

Beach Slang založila v americké Philadelphii čtveřice muzikantů. První koncerty na domácí půdě sklidily velmi pozitivní ohlas a tak na sebe první nahrávky nenechaly dlouho čekat.

Dvě EP z roku 2014 následoval split s pěti dalšími lokálními kapelami. Debutové album „The Things We Do to Find People Who Feel Like Us” vyšlo přesně před rokem.

Následovala série úspěšných vystoupení, kde to mezi muzikanty pořádně jiskřilo. A to až tak, že se formace rozpadla v průběhu koncertu v Salt Lake City. Dva zakládající členové James Alex a Ed McNulty na troskách původní skupiny vybudovali novou, očividně ještě lepší. Následovaly koncerty na prestižních festivalech jako jsou německé Rock am Ring a Rock im Park a druhá dlouhohrající deska „A Loud Bash of Teenage Feelings”, kterou přivezou v nové sestavě i do pražského Cross Clubu.

Vstup na pražské vystoupení kapely Beach Slang je zdarma.