Jdi na obsah Jdi na menu

Americký kytarista Pat Metheny přijede do Prahy!

3. 1. 2017

Live: Pat Metheny

Datum: 04.06.2017                         Místo: Forum Karlín, Praha

pat-metheny-2017.jpgPat Metheny (foto - zdroj: Arts Marketing)

Pat Metheny vystoupí 4. června v pražském Foru Karlín. Tento americký kytarista, skladatel a jazzman, který prodal přes 20 milionů zvukových nosičů, je znám také spoluprací s hvězdami popu, rocku i world music.

Pat Metheny vydal 42 alb a získal 20 cen Grammy. Začínal v šedesátých letech po boku starých jazzmanů a postupně se potkával s umělci různých žánrů, ať už to byl David Bowie, Steve Reich nebo Milton Nascimento.

Proslavil se v sedmdesátých letech s vibrafonistou Garym Burtonem. Sólově debutoval albem „Bright Size Life” (1975), vysoce ceněny byly desky „American Garage” (1979), „80/81” (1980) a „Offramp” (1981). Rovněž album „Pat Metheny Group” (1978) posíleno přítomností legendárního basisty Jaca Pastoria zaujímá nesmazatelné místo mezi nejvýznamnějšími nahrávkami jazzové historie. Pat Metheny si za dobu své hudební kariéry vyzkoušel sólovou kytaru, akustická tria, elektrické projekty i velké orchestry.

Do Prahy si Pat Metheny přiveze obdivovaného bubeníka Antonia Sancheze (autor hudby k oscarovému filmu „Birdman”), australskou baskytaristku, kontrabasistku a skladatelku Lindu Oh a britského pianistu a skladatele Gwilyma Simcocka.

Vstupenky na sezení v cenových relacích od 950,- Kč do 2650,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro.

Text - zdroj: novinky.cz/Stanislav Dvořák