Jdi na obsah Jdi na menu

Americký písničkář M. Ward bude koncertovat v Praze!

10. 8. 2015

Live: M. Ward

Datum: 09.09.2015                                  Místo: Basement Bar, Praha

m.ward_2015.jpgM. Ward (foto - zdroj: D Smack U Promotion)

Zpěvák a skladatel M. Ward (narozen Matthew Stephen Ward) z Portlandu ve státě Oregon vyrůstal ovlivněn gospelem a country, dvěma styly, které figurují v jeho vzdušném westcoastovském pojetí americké hudby.

Po šestiletém působení ve folkrockovém triu Rodriguez se začal Ward více zabývat klasickým americkým country folkem a své první album „Duet for Guitars #2” natočil v době, kdy pendloval mezi Chicagem a Západním pobřežím. Album se dostalo do rukou Howe Gelbovi z kapely Giant Sand, který ho vydal na svém labelu Ow Om Recordings na podzim roku 2000. Deska se stala senzací v undergroundových rockových kruzích a získala skvělá hodnocení kritiků.

V roce 2001 Ward vydává „End of Amnesia”, kde rozvíjí svůj zájem o zaprášené vyprávěné balady načichlé blues, a o dva roky později natáčí album „Transfiguration of Vincent”, které již zaznamenala i širší veřejnost. Následují desky „Transistor Radio” (2005) a „Post-War” (2006). V roce 2008 spolupracoval M. Ward na písni k filmu „The Go-Getter” s herečkou Zooey Deschanel – spolu vydávají album převzatých skladeb a Deschanelových originálů Volume One pod názvem „She & Him”.

V roce 2009 se M. Ward vrací ke své sólové tvorbě a vydává skvostnou desku „Hold Time”, na které hostují Deschanel, Jason Lytle z Grandaddy a Lucinda Williams. Zatím poslední Wardovou sedmou studiovou deskou je „A Westland Companion” z roku 2012. Album bylo nahráváno celkem v osmi nahrávacích studiích a hostuje na něm osmnáct hudebníků včetně Steve Shelleyho ze Sonic Youth, Howe Gelba, Mikea Mogise z Bright Eyes a dalších.

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 9. září v Basement Baru jsou k dispozici za 180,- Kč + poplatky v předprodejní síti GoOut.cz. Na místě v den koncertu budou lístky za 220,- Kč.