Jdi na obsah Jdi na menu

Americký zpěvák Jeff Scott Soto vystoupí v České republice!

29. 7. 2015

Live: Jeff Scott Soto

28.09.2015 Klub Melodka, Brno
29.09.2015 Nová Chmelnice, Praha

jeffscottsoto_2015.jpgJeff Scott Soto (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Pěvecký titán a jeden z nejvýraznějších hlasů současné světové hardrockové scény, Jeff Scott Soto, přijede koncertovat do České republiky! Vystoupí společně s novou kapelou 28. září v brněnském klubu Melodka a o den později na Nové Chmelnici v Praze. Bude to v rámci evropského turné k letošnímu sólovému albu „Inside The Vertigo”.

Americký zpěvák Soto disponuje širokou škálou výrazů, nádhernou a originální barvou hlasu i úžasnou technikou. Soto je znám svoji hyperaktivitou a během tří dekád prošel celou řadou významných skupin a projektů v žánrech hard rocku, metalu a AOR.

Ve věku pouhých osmnácti let se Jeff Scott Soto objevil v prvním profesionálním angažmá u kytarového virtuoza Yngwie Malmsteena. Další pěvecké ostruhy postupně získával u Axela Rudi Pella, švédských Talisman a W.E.T., SoulSirkus (Donati, Schon, Mendoza, Soto). Působil i ve slavné americké kapele Journey.

V minulém roce pak Soto doslova exceloval před českým publikem ve svých partech v muzikálu TransSiberian Orchestra a premiérově vystoupil i na samostatných koncertech v Plzni a v Olomouci.

Soto vydává i svá sólová alba, má jich na kontě již 6 včetně letošního „Inside The Vertigo”.

Koncertní setlist turné bude obsahovat písně ze Sotova působení ve výše uvedených kapelách a materiál z jeho novinky i ostatních sólových desek. Sotův band se představí ve složení Jorge Salan (kytara), David Z Rock (basa), Edu Cominato (bicí) a BJ (klávesy).

Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici za 450,- Kč v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticket-Art a Eventim.

Web: ozzyapotkan.cz