Jdi na obsah Jdi na menu

Anthrax, legendy thrash metalu, míří do České republiky!

22. 9. 2015

Live: Anthrax                  

Datum: 11.11.2015                                          Místo: KC Semilasso, Brno

anthrax2015.jpgAnthrax (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Anthrax se v závěrečných fázích nahrávání desky (navazující na čtyři roky starý titul „Worship Music”) rozhodli vyrazit na koncertní turné, které odstartovalo koncem srpna a v listopadu dorazí i do České republiky.

Bello, Benante a Ian začali psát songy na chystanou novinku koncem roku 2013, kdy si vyměňovali návrhy riffů a další nápady na nové písně. S producentem a „šestým členem kapely” Jayem Rustonem se pak loni na podzim odebrali do studia a začali s prací na 20 původních skladbách, což je číslo, s nímž skupina ještě nikdy do nahrávacího studia v minulosti nepřišla.

Charlie Benante prohlásil: „Deska Worship Music začala novou kapitolu v naší kariéře, ta posloužila jako inspirace pro tohle nové album. Nahrávku Worship Music tvořilo mnoho různých typů písní - thrashových, i těch odkazujících na zvuk Anthrax z devadesátých let, ale chystaná novinka je opravdu thrashová.”

Frank Bello dodává: „Anthrax, to je kombinace těžké thrashové hudby a Joeyho silných a melodických vokálů. Mám rád tvrdou hudbu, ale také mám rád melodii, takže je výzvou, abychom tyto dvě ingredience smíchali dohromady tak, aby zněly jako Anthrax, a myslím, že na novince jsme odvedli skutečně dobrou práci.”

Na Grammy nominované album „Worship Music” představovalo návrat „klasické éry” se zpěvákem Belladonnou a bylo v řadě médií hodnoceno jako jedno z nejlepších alb roku 2011. Snad si laťku nastavenou touto deskou Anthrax udrží i s chystanou novinkou a fanouškům dají z aktuální nahrávky ochutnat i v rámci své brněnské koncertní návštěvy.

Sestava Anthrax: Joey Belladonna (zpěv), Frank Bello (basa), Charlie Benante (bicí), Jon Danais (kytara) a Scott Ian (rytmická kytara).

Vstupenky na koncert Anthrax, který proběhne 11. listopadu v brněnském KC Semilasso, jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 790,- Kč.

Pořadatel: livenation.cz