Jdi na obsah Jdi na menu

Australští The Paper Kites zahrají premiérově v Praze!

13. 12. 2015

Live: The Paper Kites

Datum: 26.01.2016                                     Místo: Rock Café, Praha

the-paper-kites-2016.jpgThe Paper Kites (foto - zdroj: Fource Entertainment) 

Australská indie folk rocková skupina The Paper Kites zavítá s novým albem „twelvefour” v úterý 26. ledna do pražského Rock Café.

Historie kapely The Paper Kites se datuje do doby, kdy spolu Sam Bentley a Christina Lacy chodili do školy. V roce 2010 se formace rozrostla na současných pět členů. Ve stejném roce vydali přelomový singl „Bloom” – skladbu, která definovala jejich zvuk na dlouhou dobu dopředu. I přes velký úspěch však skupina stále vyráběla všechny singly vlastnoručně. A tento osobní přístup k hudbě a fanouškům jí i nadále zůstává a projevuje se i v tvorbě videoklipů, které si kapela rovněž natáčí sama.

Následovalo vydání dvou EP „Woodland” a „Young North” a turné s Bombay Bicycle Club. Debutového alba „States” se příznivci dočkali až v roce 2013. Poté došlo také na první americké turné spolu s City and Colour. Druhé album „twelvefour” vydali The Paper Kites letos 28. srpna. Koncepčně pojatá deska obsahuje pouze skladby složené mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní, o netradičním způsobu práce byl natočen i dokumentární film režiséra Matthew J Coxe.

Přijďte zjistit, jak znějí snové melodie z nového alba The Paper Kites do pražského Rock Café. Vstupenky jsou k dispozici v sítích GoOut.cz a Ticketpro za 390,- Kč.

Pořadatel: fource.cz