Jdi na obsah Jdi na menu

Belgičtí rockeři Triggerfinger přivezou do Prahy novou desku!

9. 10. 2017

Live: Triggerfinger          

Datum: 11.11.2017                                           Místo: Lucerna Music Bar, Praha

004---triggerfinger.jpgTriggerfinger (foto: Angelika Špicarová)

Belgická rocková skupina Triggerfinger se po skvělém vystoupení na festivalu Rock for Churchill vrátí na podzim do České republiky. V pražském Lucerna Music Baru představí 11. listopadu nové album „Colossus”, které vyšlo 25. srpna.

Z belgických Antwerp pocházející trio (Ruben Block – zpěv a kytara, Paul Van Bruystegem – basa, Mario Goossens – bicí) si vydobylo skvělou reputaci nejen v Evropě, ale také v USA a Kanadě. Se čtyřmi studiovými deskami a díky neustálému koncertování se stali důležitou součástí evropské rockové scény. Jejich cover skladby „I Follow Rivers” od Lykke Li se stal velkým evropským hitem roku 2012. V roce 2013 a 2014 pak byli pozvaní jako support Rolling Stones.

Po čtyřech albech a mnoha koncertech přišel však čas na změnu. „Chtěli jsme na chvíli opustit ten neustálý shon,” přiznává Ruben Block a dodává: „Prvním krokem byla práce s jinými muzikanty, která nás tak trochu vyhodila z naší komfortní zóny. Přinutilo nás to podívat se na písně trochu jinak. Druhým krokem bylo vytvoření malého vlastního studia, v němž bychom mohli pracovat a vyvádět 24 hodin denně. Předchozí desky byly všechny postavené na bouřící energii a živé interakci mezi námi třemi. Tentokrát jsme chtěli, aby nejdůležitější byl song samotný.”

Finální podobu nahrávce „Colossus” dali producent Mitchell Froom a zvukař Tchad Blake, kteří mají jako tým či samostatně za sebou spolupráci s velkými jmény jako Los Lobos, Elvis Costello, Paul McCartney, Tom Waits, Arctic Monkeys, U2 nebo The Black Keys. Triggerfinger se usadili na šest týdnů ve Froomově studiu v Santa Monice a usilovně na „Colossus” pracovali. Výsledkem je deska plná ostrých kytarových riffů, svěžích melodíí a poctivého glam rocku. Přesvědčit se můžete třeba při poslechu prvního singlu „Flesh Tight”.

Na podzim se Triggerfinger vydávají na rozsáhlé turné čítající 40 koncertů v patnácti evropských zemích.

Vstupenky na pražské vystoupení Triggerfinger jsou k dispozici za 390,- Kč (+ poplatky) na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 490,- Kč.