Jdi na obsah Jdi na menu

BigYuki nakazí Prahu kombinací jazzu, soulu, hip hopu a rocku!

28. 3. 2017

Live: BigYuki                                                    Support: Bert & Friends

Datum: 02.04.2017                                                 Místo: Palác Akropolis, Praha

bigyuki-2017.jpgBigYuki (foto - zdroj: GoOut.cz)

Japonský černokněžník, jehož receptem na magický hudební elixír jsou precizně kombinované dávky jazzu, soulu, hip hopu, rocku i klasické hudby, to je Yuki Hirano alias BigYuki. Nekonečné virtuózní hudební krajiny, které tato vycházející jazzová extratřída komponuje, tepou silným vlivem elektronické mixáže prosycené groovem a rytmickým beatem.

Kam jinam než do Prahy, někdejší metropole světové alchymie, by tak měl zavítat tento klavírní alchymista trvale usazený v New Yorku, jehož explozivní představení si nic nezadají s laboratořemi na výrobu střelného prachu. BigYuki vydal své debutové album „Greek Fire” v říjnu 2015. Hudební doprovod mu na nahrávkách dělá bubeník Justin Tyson, spolupracující například s Robertem Glasperem nebo Esperanzou Spalding, na kytaru hraje Randy Runyon.

Yuki Hirano svým experimentálním přístupem k hudbě a bezprecedentním zvukem doposud přilákal ke spolupráci hvězdy black music, jakými jsou například hip hopový producent Talib Kweli, jazzový saxofonista Marcus Strickland, rapper Q-Tip či držitel ceny Grammy, zpěvák Bilal.

Jako support vystoupí Bert & Friends - nejslavnější skupina z období 2050, která se vrátí v čase, aby zahrála své největší hity z roku 2049. Tato dvorní kapela prezidenta světa Billa Bextona je držitelem ocenění za osvícení všech hudebních žánrů. Strůjcem je Albert Romanutti, zpěvak, klávesista, hitmaker a blízký přítel Billa Brixtena. V šíření jeho filosofie jsou mu nápomocni Vlado Mikláš, David Herzig a Jakub Šindler. V recenzích se o jejich tvorbě píše jako o nemožné na ni napsat jakoukoliv recenzi. Ti, kteří si troufli, psali o neuchopitelné kráse a záhy zmizeli.

BigYuki se představí v neděli 2. dubna v pražském Paláci Akropolis. Vstupenky jsou k dispozici na stránkách GoOut.cz nebo přímo na webu palacakropolis.cz za 400,- Kč (do 26 let za 200,- Kč).