Jdi na obsah Jdi na menu

Bluesoví Mississippi Heat představí v Praze aktuální desku!

2. 3. 2017

Live: Mississippi Heat  Support: Bobby and his Houdaphone

Datum: 28.03.2017                                    Místo: Lucerna Music Bar, Praha

mississippi-heat_2017.jpgMississippi Heat (foto: Alfonso Zirpoli)

V závěru března se v pražském Lucerna Music Baru objeví Mississippi Heat. Přivezou s sebou tradiční blues s jedinečným zvukem. Jako předkapela vystoupí česká formace Bobby and his Houdaphone.

Mississippi Heat se objevili jedné noci v roce 1991 v Cafe Lura v Chicagu. Tehdy kytarista Jon McDonald pozval Pierra Lacocque, aby si s ním zahrál na harmoniku. Za bicími seděl Robert Covington, který také zpíval. Byl to skvělý večer a publikum z chicagské polské čtvrti křičelo nadšením. Nyní budou mít domácí fanoušci blues příležitost si tuto skvělou kapelu poslechnout. Mississippi Heat se představí 28. března v pražském Lucerna Music Baru.

Hnacím motorem skupiny je kapelník, skladatel a hráč na harmoniku Pierre Lacocque. Ten má od založení formace v roce 1991 přesnou hudební vizi. Jeho mantra je jasná a sevřená. Kapela zněla vždycky orchestrálně, hudebníci mají dostatek prostoru, aby se projevili, a to jak na pódiu, tak v nahrávkách. Jejich muzika je tradiční, vychází z hudebních pokladů padesátých let (Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Jimmy Reed, Jimmy Rogers), ze všech skvělých hráčů na foukací harmoniku (Big a Little Walter, The Sonny Boy Williamsons, Junior Wells, George Smith) a z mnoha výjimečných současníků (Kim Wilson, Rod Piazza a Paul deLay). Na druhé straně je blues Mississippi Heat jedinečné, protože neradi chodí vyšlapanými pěšinkami a tvoří pořád nové věci.

Mississippi Heat dosud vydali osm studiových alb (plus jedno DVD). Některé z jejich nahrávek získaly ocenění jako „Nejlepší chicagské bluesové cd roku” nebo „Nejlepší bluesový koncert roku” od časopisu Real Blues Magazine (například desky „Handyman” a „Footprints On The Ceiling”).

Za víc než pětadvacet let své existence kapela vystupovala na mnoha respektovaných bluesových, jazzových i multižánrových festivalech po celé Severní Americe i Evropě: namátkou na Chicago Blues Festival, Montreal International Jazz Festival, Ecaussinnes Spring Blues Festival nebo Lucerne Blues Festival. Jejich aktuální nahrávka „Cab Driving Man” vyšla v roce 2016.

Mississippi Heat jsou:
Pierre Lacocque – foukací harmonika
Inetta Visor – zpěv
Michael Dotson – kytara / zpěv
Brian Quinn – baskytara
Terrence Williams – bicí / zpěv

Bobby and his Houdaphone je nový projekt českého zpěváka, kytaristy, skladatele a aranžéra Josepha „Bobby” Houdy. V jejich koncertním programu zazní skladby z připravovaného alba „Die Hard Man”. Zde se Bobby vrací ke svým láskám - hudbě zvané jazzblues, swing, rhythm and blues a funk.

Vstupenky na pražský koncert Mississippi Heat jsou k dispozici za 550,- Kč (stání) a 750,- Kč (VIP balkon) v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro.