Jdi na obsah Jdi na menu

Britská dívčí kapela Savages unese Prahu na vlnách post-punku!

30. 12. 2013

Live: Savages

Datum: 28.02.2014                   Místo: Rock Café, Praha

savages2013.jpg

Britská post-punková kapela SAVAGES zavítá 28. února do pražského klubu Rock Café. Potvrdil to pořadatel akce Fource Entertainment.

Savages je kapela francouzské zpěvačky Jehnny Beth, britské kytaristky Gemmy Thompson, basistky Ayse Hassan a bubenice Fay Milton. Formace existuje od roku 2011: “Nikdy to neměla být čistě holčičí kapela”, říká bubenice Savages. “Nebyl to plán, ale prostě se to tak nějak stalo”, směje se. “Já a Ayse máme hodně společného v tom, jak vnímáme hudbu jakoby na takové prvotní úrovni. Nesnažíme se to příliš analyzovat, prostě hrajeme to, co k nám tak nějak přirozeně přijde.” Savages mají své jméno podle románu Pán Much od Williama Goldinga.

Kvartet postupně připravil svoji debutovou desku “Silence Yourself”, která silně vychází z přes tři dekády starého punku. The Observer o Savages napsal: “Nebudou se sice válet v bahně, jako The Slits, ale je to asi nejblíže umění, které “post-punk” za poslední dobu nabídl.”

Savages vystoupily například na obrovském mezinárodním festivalu Coachella a také jely jako předskakující kapela na šňůře pro Portishead. Tak se také poprvé Česká republika s nimi potkala!

Savages jako zasloužené (a zasloužilé) headlinerky si můžete přijít poslechnout do pražského klubu Rock Café 28. února! Vstupenky pořídíte v předprodejní síti Ticketpro za 395,- Kč + poplatky.

Pořadatel: http://www.fource.cz/