Jdi na obsah Jdi na menu

Britský projekt IAMX přijede do Prahy!

28. 10. 2016

Live: IAMX

06.11.2016 Rock Café, Praha
08.11.2016 Rock Café, Praha

iamx_2016.jpg IAMX (foto: Saryn Christina Photography)

Projekt Chrise Cornera IAMX se v České republice těší velké oblibě a zdá se, že to platí oboustranně. S vydáním mini alba „Everything Is Burning” IAMX chystá turné, během něhož se zastaví hned dvakrát v Praze. Vystoupí 6. a 8. listopadu v komorním prostředí Rock Café.

„IAMX je vlastně taková moje veřejná terapie,” říká britský hudebník Chris Corner. „Je to způsob, jak se spojit se světem, vylít si srdce a tančit zároveň. Je to záminka k tomu, abych si hrál s tím, kdo vlastně jsem a objevoval části své osobnosti, které normálně nevidím.”

Poslední mini album „Everything Is Burning” se skládá ze sedmi nových skladeb s intimními texty a produkcí. V druhé části pak najdeme remixy známých songů z desky „Metanoia” od Gary Numana, Future Funk Squad, Marat Sad nebo Christiana Eignera z Depeche Mode, které přinášejí nečekaný zvuk.

Své umělecké obrození Corner shrnuje: „Uvědomil jsem si, že hudba byla tím, co mě ničilo. Musel jsem změnit sám sebe, svůj přístup k věcem a i díky tomu mi bylo jasné, že hudbu chci dělat víc než kdy dřív.” Nahrávky „Metanoia” a „Everything Is Burning (Metanoia Addendum)” jsou jen počátkem tohoto znovuzrození.

Vstupenky na pražské koncerty IAMX jsou k dispozici za 650,- Kč na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketpro.