Jdi na obsah Jdi na menu

Česká republika přivítá klavírního virtuose Maksima Mrvicu!

22. 12. 2016

Live: Maksim Mrvica

08.04.2017 Divadlo Hybernia, Praha
09.04.2017 Sono Centrum Music Club, Brno

maksim_mrkvica-2017.jpgMaksim Mrvica (foto - zdroj: maksim.co.uk)

Chorvatský klavírní virtuos Maksim Mrvica navštívil Českou republiku již několikrát a pokaždé se setkal s velmi vřelým přijetím publika. Poprvé se zde představil v květnu roku 2015, letos premiérově vystoupil i v Brně.

Po roce se Maksim Mrvica vrátí a odehraje svůj klasický i moderní repertoár opět v pražském divadle Hybernia a v brněnském Sono centru. Pražský koncert se uskuteční 8. dubna a brněnský 9. dubna.

Maksim začal hrát na piano, když mu bylo devět let. Už v jedenácti absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani válka. Během občanské války Maksim cvičil v suterénu hudební školy ve svém rodném městě. Jeho vytrvalost sklidila ovoce. Po čase získal několik ocenění na prestižních hudebních soutěžích a nahrál první album, za které získal čtyři ceny Porin (Chorvatské Grammy).

Hudební vzdělání získal na několika prestižních konzervatořích v Chorvatsku, Maďarsku a ve Francii. V současné době je jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě. Na svém kontě má osm studiových alb, kterých se prodalo přes čtyři miliony kusů ve více než sedmapadesáti zemích.

Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 770,- Kč do 1500,- Kč.