Jdi na obsah Jdi na menu

Deep Purple přijedou koncertovat do Pardubic!

4. 9. 2013

Live: Deep Purple

Datum: 14.02.2014          Místo: ČEZ Aréna, Pardubice

deeppurple2014.jpegDeep Purple (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Legendární Deep Purple prodlužují své evropské koncertní turné, které v roce 2014 zavítá i do České republiky. Deep Purple vystoupí 14. února 2014 v pardubické ČEZ Aréně a kromě největších hitů představí i materiál z letošní novinky „Now What?!“.

Album „Now What?!“ je 19. studiové album Deep Purple. Jeho vydání předcházely singly „Hell to Pay“ and „All the Time in the World“, album pak vyšlo letos v dubnu a produkoval ho Bob Ezrin. Jedná se o první studiové album za posledních sedm let a Deep Purple jím navazují na předchozí studiové album „Rapture of the Deep“ z roku 2005.

Jejich desky výrazně ovlivnily (nejenom) hardrockové dění na celém světě, prodej přesáhl 100 milionů kopií. Málokdo se může pochlubit téměř dvěma desítkami alb. Na svém kontě mají hity jako: „Black Night“, „Hush“, „Child In Time“ či „Smoke On The Water“, které dnes již patří ke stěžejním pilířům rockové hudby. Za dobu své existence prošli nejednou personální změnou. V Deep Purple se vystřídala celá řada zvučných jmen. Mezi nimi například David Coverdale, Ritchie Blackmore nebo Joe Satriani. Jako poslední přišel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne), který se s velkou vervou podílel i na komponování nových písní a stal se stálým členem skupiny. Naposledy se ozvali alby „Bananas“ (2003) a „Rapture Of The Deep“ (2005), která jsou podle ohlasů kritiky i fanoušků velice povedená a patří k tomu lepšímu, co Deep Purple za svojí letitou kariéru vytvořili. V roce 2007 pak své fanoušky potěšili koncertním záznamem „Live at Montreux 2006“. Skupina za svou dlouhou kariéru ovlivnila desítky významných umělců i tisíce amatérů. Inspirující jsou jejich kytarové rify i způsob hry na varhany Hammond či na bicí. Na koncertě, který se odehraje v pardubické ČEZ Aréně, se tak můžete těšit na klasické evergreeny z dlouholeté diskografie Deep Purple a na pořádnou porci hardrocku a jejich typický a nezaměnitelný zvuk.

Sestava DEEP PURPLE: Ian Gillan - zpěv, Roger Glover - baskytara, Steve Morse - kytary, Ian Paice - bicí, Don Airey - klávesové nástroje

Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Ceny vstupenek: do konce roku 2013 - 690,- Kč , od 1. ledna 2014 - 790,- Kč , v den koncertu - 990,- Kč.