Jdi na obsah Jdi na menu

Dívčí duo Boy naplní Palác Akropolis pozitivní energií!

30. 5. 2016

Live: Boy             

Datum: 09.06.2016                                Místo: Palác Akropolis, Praha

boy-2016.jpgBoy (foto - zdroj: Palác Akropolis)

Dost už bylo melancholických mladíků s kytarami! Německo-švýcarské dívčí duo Boy, které zahraje 9. června v pražském Paláci Akropolis, nabízí úplně jinou podobu současné nezávislé hudby. Jejich optimistický indie pop dýchá radostí ze života.

Boy mají za sebou dvě desky, s nimiž slavily úspěchy v německy mluvících oblastech nebo v Japonsku. České publikum je může objevit díky koncertní sérii Femme Fatale.

Nenechte se zmást jménem, Boy jsou dvě mladé ženy z Hamburku, zpěvačka Valeska Steiner a baskytaristka Sonja Glass, které dělají anglicky zpívaný hymnický indie pop plný pozitivity.

„Představte si mix elegance Phoenix, spontánnosti Feist a emoční hloubky Bon Iver,” píše se o nich v tisku. Boy jsou ale samozřejmě originálem, který nelze rozebrat na atomy vlivu.

Potkaly se před deseti lety v Hamburku na vysoké škole zaměřené na performativní umění. Zatímco první jmenovaná už měla za sebou několik rockových kapel, druhá vystudovala hru na čelo. Popovou melodičnost a rockový tah na bránu spojily a jejich hudba stojí někde mezi těmito žánry. Po letech hraní v klubech je v roce 2011 objevil populární německý zpěvák Herbert Grönemeyer a získal pro svůj label Grönland Records.

Debutové album Boy nazvané „Mutual Friends” je plné nakažlivě chytlavých písniček o obyčejných věcech. Rychle se dočkalo i mezinárodní distribuce a získalo hlavní cenu pro nejlepší debut v European Border Breakers Award. V roce 2013 se skladba „Little Numbers” objevila v jedné japonské reklamě a následně se nečekaně prodrala i do první pětky japonského singlového žebříčku, kde se obyčejně zahraniční interpreti příliš neobjevují.

S druhým studiovým albem dívky z Boy nijak nespěchaly a nechaly materiál uzrát. Vyplatilo se, „We Were Here” v čele se stejnojmenným singlovým hitem potvrzuje, že jejich písničkářství dospívá, pořád ale zní stejně intuitivně a přirozeně jako na začátku. „Je to deska o návratech a začátcích, nadějích a snech. Chceme dělat hudbu, která je pozitivní a plná naděje.” Říká Valeska. „Hudba by měla být i o něčem jiném než jsou zlomená srdce a ztráty.” Dodává Sonja.

Svoji českou premiéru si Boy odbudou 9. června v pražském Paláci Akropolis v rámci koncertní série Femme Fatale.

Vstupenky na pražský koncert Boy jsou k dispozici na webových stránkách palacakropolis.cz a GoOut.cz za 560,- Kč nebo v síti Ticketpro za 638,- Kč

Web: palacakropolis.cz