Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky míří norští divočáci Kvelertak!

14. 11. 2016

Live: Kvelertak                Support: Skeletonwitch

Datum: 19.11.2016                   Místo: Lucerna Music Bar, Praha

kvelertak_2015.jpgKvelertak (foto: Stian Andersen)

Norská rocková kapela Kvelertak vydala v květnu své nové album nazvané „Nattesferd”, které přijede představit 19. listopadu do pražského Lucerna Music Baru.

Vybavte si tohle: pekelnický lyrický kaleidoskop norské mytologie, okultní lidové vyprávěnky a „Satanské vesmírné Vikingy” doprovázené blackmetalem poháněnými punkovými a rock ‘n’ rollovými hymnami. Mohl by to být televizní horor po půlnoci, ale je to třetí studiové album skupiny Kvelertak nazvané „Nattesferd” a jeho devět skladeb. Mistrovství hudebně nečekaného spojilo tenhle norský sextet jako cementem. Erlend Hjelvik (zpěv), Bjarte Lund Rolland (kytara), Vidar Landa (kytara, klavír), Maciek Ofstad (kytara, zpěv), Marvin Nygaard (basová kytara) a Kjetil Gjermundrød (bicí) - dohromady tvoří jeden z nejoceňovanějších hudebních spolků tvrdé muziky současnosti.

Rolling Stone umístil jejich druhé album „Meir” na #2 ve své hitparádě „20 Best Metal Albums of 2013” a jmenoval „Nattesferd” jedním z „25 nejočekávanějších metalových alb roku 2016”. Pitchfork, Spin, The Quietus, Decibel, BBC Music i další servery a časopisy pěly na kapelu ódy. Kvelertak předskakovali v Norsku Foo Fighters, mezi jejich fanoušky patří Metallica a hráli se všemi esy metalu, včetně Slayer, Mastodon, Gojiry a Anthrax. A novinka „Nattesferd” je představuje v plné polní!

Prvním singlem je skladba „1985” s riffem, který boří zdi, a řevem, který suť z nich zadupe do země.

Název „Nattesferd” v překladu znamená „Noční putování”. Hielvik říká: „Myslím, že to celkem dobře popisuje všechny skladby vcelku. Deska je taková pouť a texty jsou pěkně temné, takže to funguje. A taky mi to připomíná nejlepší album Rush – Fly By Night—Noční let!”

Vstupenky na pražské vystoupení Kvelertak za 290,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na webu musicbar.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. V pokladně Lucerna Music Baru jsou lístky k zakoupení bez poplatků. Na místě v den koncertu budou vstupenky za 390,- Kč.