Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy se vrací slavný hudebník Adrian Belew!

7. 4. 2017

Live: Adrian Belew Power Trio

Datum: 21.04.2017                Místo: Lucerna Music Bar, Praha

adrian-belew-2017.jpgAdrian Belew Power Trio (foto - zdroj: pmpif.org)

Po úspěšném loňském koncertě do Prahy opět přijede americký hudebník Adrian Belew. Patří k nejinvenčnějším kytaristům a zpěvákům se širokým stylovým záběrem.

Od počátku osmdesátých let až do roku 2013 byl frontmanem legendárních King Crimson, kde hrál a zpíval na tak zásadních albech, jako byly „Discipline”, „Beat”, „Thrak” nebo „The Power To Believe”. Významná byla jeho spolupráce s Davidem Bowiem, který jej v roce 1977 pozval na světové turné k legendárním deskám „Low” a „Heroes”. O rok později se Belew objevil na jeho živém dvojalbu „Stage” a v roce 1979 na poslední nahrávce berlínské trilogie „Lodger”. V roce 1990 Bowieho doprovázel na světovém turné „Sound+Vision”.

Belewův talent objevil Frank Zappa, který jej na konci sedmdesátých let pozval k natáčení svého vynikajícího alba „Sheik Yerbouti”. Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let působil v Talking Heads, kde hrál na klíčové desce „Remain In Light”.

V minulosti spolupracoval mj. s Nine Inch Nails, Porcupine Tree, Laurie Anderson, Paulem Simonem, Bélou Fleckem a Herbie Hancockem. Odborná kritika také oceňuje jeho sólovou tvorbu, od roku 1982 vydal doposud 15 studiových alb. Sólovou kariéru zahájil nahrávkou „Lone Rhino”, po níž přišla deska „Twang Bar King”, která byla ovlivněná rhythm´n´blues. Vydával však i experimentální alba, stejně jako akustické písničkářské desky.

Adrian Belew zahraje 21. dubna v Lucerna Music Baru se svým Power Triem (Julie Slick na baskytaru a Tobias Ralph na bicí). Koncert pořádá Prague Music Performance.

Vstupenky na pražské vystoupení Adrian Belew Power Tria jsou k dispozici v síti GoOut.cz nebo na webu musicbar.cz za 590,- Kč. Na místě v den koncertu budou lístky za 650,- Kč.