Jdi na obsah Jdi na menu

Dreadzone představí v Praze nové album!

31. 7. 2017

Live: Dreadzone

Datum: 12.10.2017  Místo: Lucerna Music Bar, Praha

1131.jpgDreadzone (foto: Angelika Špicarová)

Anglická parta Dreadzone se vrací do Prahy, aby představila novou desku „Dread Times”, která vyšla letos v únoru.

„Dread Times” je už osmé studiové album kapely a čtvrtý release na vlastním labelu Dubwiser. Jejich old skool dread sound se na aktuální nahrávce vrací k dub a reggae kořenům, ale zároveň využívá moderní elektronické beaty. Conscious texty, sociální nerovnost nebo záležitosti srdce a mysli se zde pojí s dubem 21. století.

Album „Dread Times” je eklektickou jízdou, která čerpá z bohaté třiadvacetileté historie, ale zároveň se dívá dopředu. Kromě dlouholetých členů formace (Greg Roberts, Tim Bran, Leo Williams, Chris Compton, Earl 16, MC Spee) se na desce objevuje také mladá krev – nejnovější člen crew Bazil a Gregův syn Marlon.

Průkopníci electro-dubu vznikli v roce 1993. K zakládajícím členům bubeníkovi Gregovi Robertsovi (ex Big Audio Dynamite) a Timovi Branovi se přidali basista Leo Williams a klávesista Dan Donovan (ex Big Audio Dynamite). Oblíbená skupina evropských festivalů v roce 1994 otevírala Pyramid Stage na legendárním britském Glastonbury. Jejich unikátní směs electra, dubu a reggae se stala brzy velmi populární mezi fanoušky nejen na Britských ostrovech, ale i po celé Evropě.

Vstupenky na pražské vystoupení Dreadzone jsou k sehnání za 450,- Kč (+ poplatky) na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 550,- Kč.