Jdi na obsah Jdi na menu

Držitelé Grammy Wolfmother míří s novou deskou do Prahy!

13. 6. 2016

Live: Wolfmother          

Datum: 10.11.2016                                                            Místo: Roxy, Praha

wolfmother-2016.jpgWolfmother (foto - zdroj: Universal Music)

Odteď si budeš muset pamatovat datum 10. listopadu. Je to den, kdy Praha poprvé zažije hardrockový nářez ze Sydney jménem Wolfmother. Australská kapela přijede se svým novým albem „Victorious” v rámci „Gypsy Caravan Tour”. Chytlavé riffy a sedmdesátkový zvuk stojí za celosvětovým úspěchem i oceněním Grammy za skladbu „Woman” v roce 2007.

Australská formace Wolfmother má za více než deset let své existence na kontě pěknou sbírku úspěchů. Její debutové album se stalo čtyřikrát platinovým, skladba „Woman” získala cenu Grammy a skupina se podílela i na tvorbě soundtracků pro filmy jako třeba „Spiderman 3”, „The Hangover” nebo hry „Falout 2” a „Need For Speed”. Kvůli nevyřešeným sporům se v roce 2008 kapela rozpadla, ale frontman Andrew Stockdale se rozhodl pod zažitým názvem pokračovat s novou sestavou. To, co je charakterizovalo dříve, se však z jejich zvuku nevytratilo. Jsou to silné kytarové riffy a sedmdesátkový hard rock ve stylu Led Zeppelin.

Na začátku letošního roku dokončili a vydali novou desku „Victorious”, se kterou vyjeli na koncertní šňůru „Gypsy Caravan Tour”.

„Když člověk skončí střední školu, chce s batohem procestovat svět. Když jde člověk do důchodu, je to stejné. Věci jsou neustále v pohybu, ale chtíč po putování nás sjednocuje všechny,” vysvětluje název turné a jedné ze skladeb Andrew.

Co dodat? Na čase je sbalit batoh a 10. listopadu vyrazit směr Roxy, kde se Wolfmother utáboří.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal za 680,- Kč + poplatky, v NoDu za zvýhodněných 710,- Kč.