Jdi na obsah Jdi na menu

Duo Tara Fuki pokřtí v Praze nové album Winna!

9. 1. 2015

Live: Tara Fuki

Datum: 21.01.2015                       Místo: Divadlo Archa, Praha

tara_fuki_2015.jpgTara Fuki (foto - zdroj: Indies Scope)

Duu Tara Fuki se podařilo na novém albu „Winna” připravit nevšední hudební zážitek. Jejich nahrávka „Winna” je tichá a sametová jak noc a mocná a dravá jak jarní tok zároveň. Vzájemné porozumění a tvůrčí jiskření obou dam bylo při nahrávání alba natolik silné, že si vystačily bez hostů a dávají tak vzpomenout v tom nejlepším smyslu slova na svůj debut „Piosenki do snu”.

Nyní, po čtyřech letech od čtvrté řadové desky „Sens”, Andrea Konstankiewicz s Dorotou Barovou spojily a propletly svá violoncella i hlasy a daly vzniknout devíti skladbám. Dvě dámy, dvě violoncella, dva hlasy a jejich již páté řadové album „Winna”.

Nahrávání desky „Winna” probíhalo v Praze v létě 2014, ve studiu Cyberbaobab ve spolupráci s Miroslavem Chyškou (Ilustratosféra), který se na CD podílí také producentsky. Autorka převážné části textů Dorota Barová potvrzuje, že koncepce alba byla okamžitě jasná: „Od počátku jsme chtěly udělat desku zase samy, bez hostů. Cítily jsme, že materiál a nápady jsou silné. Samozřejmě, že to není úplně čistý záznam písní, jak je hrajeme na koncertech. Využily jsme možnosti nahrávacího studia a do některých skladeb jsme si dohrály a dozpívaly další melodie.” Výsledkem je akustická nahrávka silných melodií, jež odkazuje na vysoce ceněný debut „Piosenki do snu”.

Kolekce devíti skladeb se nese ve velice intimní a naléhavé atmosféře podzimu a deště. Její jemná rytmická repetitivnost vybízí k hlubšímu vnímání pomíjivosti času a ve spojení s uhrančivými vokály Doroty Barové nás vrací na prvopočátek, ve kterém vše teprve vzniká.

Speciální koncert dua Tara Fuki k vydání alba „Winna” se uskuteční 21. ledna v pražském Divadle Archa. Mimořádným hostem bude Aneta Langerová.

Vstupenky za 250,- Kč + případné poplatky jsou k dispozici online, v pokladně divadla a v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.

Web: www.divadloarcha.cz