Jdi na obsah Jdi na menu

Elton John se opět chystá koncertovat v České republice!

18. 12. 2015

Live: Elton John

Datum: 26.11.2016                                            Místo: O2 Arena, Praha

006---elton-john.jpgElton John (foto: Angelika Špicarová)

Anglický popový zpěvák, skladatel a klavírista Elton John potvrdil termín svého pražského koncertu. Vystoupí 26. listopadu v O2 Areně. V doprovodu kapely představí největší hity své dlouholeté kariéry.

Elton John je jedním z nejúspěšnějších sólových umělců v historii populární hudby. Je znám díky skladbám jako „Rocket Man” a „Tiny Dancer” z počátku 70. let, ale jeho profesionální kariéra trvá již více než 40 let. K nejznámějším hitům patří též písničky „Daniel”, „Candle In Wind”, „I´m Still Standing” nebo „Can You Feel The Love Tonight”, která byla oceněna Oscarem a zazněla v nejúspěšnějším animovaném filmu všech dob „Lví král”. Celkem se jeho nahrávek po celém světě prodalo více jak 200 milionů kopií.

Elton John se však proslavil i svými dalšími aktivitami – podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví.

Sir Elton Hercules John, nositel Řádu britského impéria, se narodil 25. března 1947 v Londýně. Původně se jmenoval Reginald Kenneth Dwight, ale v roce 1972 si nechal úředně změnit jméno na Elton Hercules John, přičemž prostřední jméno Hercules používá jen velmi zřídka.

Do Prahy se Elton John vrátí po třech letech od své poslední návštěvy, kdy nadchl diváky ve vyprodané O2 Areně. Poprvé se u nás představil v roce 1984 v Paláci kultury.

Vstupenky na pražský koncert Eltona Johna jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1590,- Kč do 2690,- Kč.