Jdi na obsah Jdi na menu

Everlast bere do ruky akustickou kytaru a vyráží do Prahy!

8. 9. 2015

Live: Everlast

Datum: 08.11.2015                                                      Místo: Roxy, Praha

evelast2015.jpgEverlast (foto - zdroj: roxy.cz)

Everlast se vrací se svým akustickým turné a Praha v něm nemůže chybět. Držitel Grammy, skvělý hudebník, životem ostřílený americký rapper a písničkář nás provede svou bohatou diskografií v doprovodu akustické kytary.

Před dvěma lety znamenal jeho koncert vrchol 21. narozenin Roxy a i tentokrát půjde o úžasný večer plný příběhů, které dokáže vyprávět pouze Everlast.

Eric Francis Shrody aka Everlast je muž mnoha tváří. To potvrdil v září 2013, kdy se rozhodl vydat akustické album a vyjet s ním na světové turné. Velký zájem o jeho novou desku a koncerty, včetně toho pražského, dokázaly, že to byla dobrá volba.

Everlastova kariéra je charakteristická střídáním sólových a kapelových období a už v roce 1990, kdy byl členem rapové formace Rhyme Sindicate, vydal za podpory hip hop guru Ice-T první sólovou desku „Forever Everlasting”. Nicméně velkého úspěchu dosáhl až v roce 1992 se skupinou House Of Pain a debutovým singlem „Jump Around?”, za který tito irsko-američtí rowdies získali několikrát platinovou desku. Následně koncertovali po boku dalších vycházejících rebelů jako Rage Against The Machine nebo The Ramones. Po rozpadu kapely se Everlast opět vrhl na sólovou dráhu a do roku 2000 vydal dvě alba „Whitey Ford Sings the Blues” a „Eat At Whitey's”, která znamenala posun od divokého rapperství k jedinečnému až písničkářskému přednesu.

K úspěchu Everlasta na přelomu století jistě přispěla i spolupráce s eklektickým kytaristou Santanou na singlu „Put Your Lights On”, za který oba dva dostali v roce 1999 cenu Grammy. Následovala další tři studiová alba a spolupráce s bývalými kolegy z House Of Pain na projektu „La Coka Nostra”, ve kterém dal Everlast opět průchod svému rapperskému já. Na zatím poslední desce „The Life Acoustic”, dle svých slov, svléká své nejkvalitnější nahrávky do podoby, jak se zrodily v jeho hlavě. „Ty skladby na desce zní přesně tak, jak se poprvé objevily. Vždy jsem je stvořil jen s kytarou a klávesami než jsem je přinesl do studia.”

„Jsem pořád MC” uklidňuje své hip hopové fanoušky. „I když zpívám, je pro mne vše hip-hop. Kdyby nebylo něj, neměl bych šanci dokázat, co jsem dokázal. Cítím se jako lidský mixér, který míchá styly dohromady a nějakým způsobem je plive současně s beatem.”

Everlast v polohách, o kterých jste možná netušili, vystoupí 8. listopadu v pražském klubu Roxy.

Vstupenky jsou k dispozici za 450,- Kč + poplatky v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal.