Jdi na obsah Jdi na menu

Fenomenální kytarista Michael Schenker zahraje v Praze!

6. 5. 2015

Live: Michael Schenker's Temple Of Rock 

Datum: 25.05.2015                                  Místo: Retro Music Hall, Praha

schenker-michael-2015.jpgMichael Schenker (foto - zdroj: ozzyapotkan.cz)

Michael Schenker's Temple Of Rock (D) featuring Herman Rarebell (Scorpions), Francis Buchholz (Scorpions), Doogie White (Rainbow), Wayne Findlay (MSG)

Spirit On A Mission World Tour 2015

Fenomenální hardrockový kytarista Michael Schenker se po třech letech vrací do Prahy, vystoupí 25. května v Retro Music Hall. Bude to Schenkerova jediná exkluzivní koncertní zastávka ve východní Evropě v rámci aktuálního světového turné!

V Praze se Schenker představí s již ustálenou sestavou svého doprovodného bandu. Rytmiku obstarají pamětníci nejslavnější éry Scorpions - Herman Rarebell a kytarista Francis Buchholz. Druhou kytaru a klávesy obslouží dlouholetý Schenkerův spoluhráč Wayne Findlay. Zpívat bude britský vokalista Doogie White - zpěvák poslední éry Rainbow. Nová studiová deska z dílny Michaela Schenkera s názvem „Spirit On A Mission” vyšla letos v březnu.

Německý kytarista Michael Schenker začal svou profesionální hudební kariéru ještě jako mladíček po boku svého staršího bratra Rudolfa ve skupině Scorpions, se kterou natočil jejich debut „Lonesome Crown” v roce 1972 a později ještě desku „Love Drive” (1978). V roce 1973, teprve ve svých osmnácti letech, nastoupil angažmá u britských UFO, se kterými hned následující rok vydává jejich průlomové album „Phenomenom”.

Ve druhé polovině sedmdesátých let se UFO v čele s Michaelem Schenkerem hřeje na absolutním vrcholu světového hardrocku. Vydávají další výtečné desky („Force It”, „Lights Out”, „Obsession”), koncertují na velkých stadionech a stávají se i headlinerem slavného festivalu v Readingu. Michael Schenker se stal prvním německým hudebníkem, kterému se podařilo vyniknout i na angloamerickém trhu.

V roce 1979 přichází vhodná doba pro založení sólového projektu Michael Schenker Group. V období vrcholící obliby NWOBHM se Michael Schenker Group rychle stávají respektovanou kapelou. V Schenkerově skupině se postupně objevuje mnoho slavných es z historie světového hardrocku - namátkou bubeníci (Cozy Powel, Carmine Appice, Chris Slade), zpěváci (Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley) či basisti (Neil Murray, Pete Way).

Koncertní setlist nabídne písně z aktuální studiovky i největší pecky ze starších desek Michael Schenker Group („Armed And Ready”, „Into The Arena”, „Lost Horizons”). Přítomnost dalších bývalých škorpionů v kapele připomenou písně od Scorpions („Rock You Like A Hurricane” nebo „Another Piece Of Meat”). Schenkerovu kariéru v dresu UFO podpoří hity „Lights Out” nebo „Rock Bottom”. Nebude samozřejmě chybět ani ikonický hardrockový velehit „Doctor Doctor Please”, který Schenker pro UFO napsal teprve ve svých devatenácti letech!

Vstupenky na koncert za 650,- Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Eventim, TicketproTicketstream, Ticketportal a Ticket-Art.

Pořadatel: ozzyapotkan.cz