Jdi na obsah Jdi na menu

Fink se na podzim objeví znovu v České republice!

12. 7. 2015

Live: Fink

09.11.2015 Roxy, Praha
10.11.2015 Klub Fléda, Brno

fink2015.jpgFink (foto - zdroj: GoOut.cz)

Fink už pár let ukazuje, že písničkářství může mít mnoho podob – náklonnost k elektronice, ambient, blues nebo folku.

O tom, že se u nás muzikantovi z Británie líbí, není pochyb. Letos vyprodal MeetFactory a zahrál i na jednom z českých festivalů.

Právě probíhající turné s názvem „Hard Believer” bude mít na podzim dvě české zastávky – 9. listopadu v pražském Roxy, o den později v brněnském klubu Fléda.

Poslední deska „Hard Believer” vyšla vloni pod jeho vlastním labelem R’COUP’D. Vedle frontmana Fina Greenalla kapelu tvoří další dva členové – Tim Thortnon na bicí a kytaru a Guy Whittaker na basu.

Album „Hard Believer”, v pořadí již šesté, je mistrovskou kolekcí písní od umělce na vrcholu svých tvůrčích sil. „Chtěli jsme jít o něco hloubš, měli jsme daleko větší hudební ambice,” vysvětluje Fin, „chtěli jsme posunout zvuk kupředu a přitom neztratit sami sebe.”

Před krátkou dobou kapele vyšla novinka „Horizontalism”, která obsahuje dub verze songů z poslední desky. Ačkoliv se může zdát jako ostrý kontrast k hudební produkci kapely v posledních letech, nachází posluchač stále totéž – horlivé vyprávění, zjevné emoce a temně krásnou atmosféru.

Vstupenky na koncerty jsou k dispozici za 390,- Kč do Brna a 490,- Kč do Prahy v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro.