Jdi na obsah Jdi na menu

Finská kytarová smršť Poets of the Fall se prožene Prahou!

3. 12. 2018

Live: Poets of the Fall 

Datum: 23.04.2019                                                      Místo: Roxy, Praha

poets-of-the-fall_2019.jpgPoets of the Fall (foto - zdroj: fource.cz)

Alternativní rockeři Poets of the Fall přijedou vůbec poprvé do České republiky. Představí se 23. dubna v pražském klubu Roxy.

Formace započala hudební putování v roce 2003, kdy zpěvák Marko Saaresto prodal vše, co měl a vydělané peníze investoval do muziky. Po patnácti letech na scéně patří steampunkem ovlivnění Poets of the Fall k nejúspěšnějším a nejpopulárnějším finským kapelám vůbec.

Marko se dvěma kamarády Ollim a Captainem založili skupinu ve sklepě svých rodičů a hned z prvních sessions bylo jasné, že jejich hudba bude řízný mix rocku, metalu a industriálních zvuků. První singl nesl název „Late Goodbye” a byl použit ve slavné počítačové hře „Max Payne 2”. Skrze ní se skladba dostala k milionům lidí a zajistila kapele mezinárodní pozornost. Od té doby vydali celkem sedm desek. Pět z nich, včetně debutu „Signs of Life” z roku 2005, doputovalo přímo na vrchol finské hitparády.

Letos formace chystá nové album „Ultraviolet”, které vyjde již v říjnu. Láká na něj mimo jiné i hitovým singlem „False Kings”.

Vstupenky na pražský koncert Poets of the Fall jsou k dispozici na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 495,- Kč. K dostání jsou také VIP lístky za 1815,- Kč, které zahrnují setkání s kapelou.