Jdi na obsah Jdi na menu

Francouzská skupina Electro Deluxe se představí v Praze!

24. 9. 2015

Live: Electro Deluxe          

Datum: 01.10.2015                                Místo: Lucerna Music Bar, Praha

electrodeluxe2015.jpgElectro Deluxe (foto - zdroj: facebook.com)

V Lucerna Music Baru vystoupí 1. října skvělá francouzská kapela Electro Deluxe, která s velkým úspěchem zahrála na letošních Colours of Ostrava.

Šest na francouzské funky-jazzové scéně vyhledávaných instrumentalistů a noblesní americký zpěvák James Copley. Prý sedm vlků v rouše beránčím. Vypadají totiž zprvu bezelstně, že byste si je pozvali domů, během koncertu se ale změní v takové dravce, že vám to přijde jako dost nebezpečný nápad. Matou také názvem, odkazujícím k jejich začátkům s electro jazzem v roce 2001, dnes pro jejich nálož funky, soulu a jazzu spíš ale platí přívlastek „elektrizující”.

Bubeník Arnaud Renaville, baskytarista Jérémie Coke, trumpetista Vincent Payen, trombonista Bertrand Luzigan, saxofonista Thomas Faure a klávesista Gael Cadoux donedávna naplňovali svou vizi francouzského jazzového dialogu s americkým Motown funky a hip hopem instrumentálně. Na albech jim ale zpívali a rapovali Ben l’Oncle Soul, Crystal et HKB FiNN, 20syl nebo Nina Attal. To se paradoxně ukázalo jako problém, lidé totiž chtěli slyšet zpěv i na koncertech.

Setkání s americkým soulovým zpěvákem Jamesem Copleyem jim proto přišlo jako dar z nebes. Od roku 2010 navíc mohli změnit definici své hudby na soul & groove. S big bandem si pak troufli na sál slavné pařížské Olympie, kterou si samozřejmě s přehledem podmanili. Samé dobré recenze se snesly také na jejich poslední album „Home”.

Text s laskavým svolením převzat z promo Colours.

Nejlevnější vstupenky jsou k dispozici za 350,- Kč na webu Agharta.cz. Dále jsou lístky k sehnání za 370,- Kč na webu musicbar.cz a GoOut.cz a za 380,- Kč v sítích Ticketpro a Ticketportal.