Jdi na obsah Jdi na menu

Ghostpoet představí v Praze aktuální desku!

12. 2. 2018

Live: Ghostpoet        

Datum: 20.02.2018     Místo: Lucerna Music Bar, Praha

ghostpoet_2018.jpgGhostpoet (foto - zdroj: facebook.com)

Ghostpoet patří mezi nejoriginálnější hudebníky a autory současnosti. Na svém kontě má již dvě nominace na prestižní Mercury Prize. Jeho pražské klubové vystoupení proběhne 20. února v Lucerna Music Baru.

Loni v srpnu se Ghostpoet aka Obaro Ejimiwe vrátil s dlouho očekávaným čtvrtým albem. Jak už sám titul napovídá, „Dark Days + Canapés” popisuje nelehké období, během něhož nahrávka vznikala.

Album z roku 2015 „Shedding Skin”, kterému se dostalo nadšené chvály, bylo odklonem od rytmických aranžmá prvních dvou desek. „Dark Days + Canapés” završuje přeměnu soundu na zvuk celé kapely. Integrální součástí téhle transformace byl i producent. Na počátku se Obaro totiž spojil s producentem a kytaristou Leo Abrahamsem, kterého proslavila spolupráce s Brianem Enem a Jonem Hopkinsem („Small Craft On A Milk Sea”) nebo s Wild Beasts („Present Tense”) stejně jako jeho sólová tvorba. Tihle dva si hned padli do oka.

Výsledkem sessions, na nichž hostoval kytarista Joe Newman, byla podoba toho, co následovalo dál. Obarovy aranže připomenou desku „Soul Mining” od Matta Johnsona a jeho The The. Na předešlém albu „Shedding Skin” hostovala celá řada umělců, na tomhle uslyšíte pouze zpěváka a autora jménem EERA a člena Massive Attack Daddyho G, který mu tak oplatil jeho hostování ve skladbě „Come Near Me”.

„Dark Days + Canapés” je nahrávkou, která nachází ten ideální bod mezi strukturou a nahodilostí, mezi náhodným štěstím a rozhodováním.

Vstupenky na pražské vystoupení za 390,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 490,- Kč.