Jdi na obsah Jdi na menu

Glass Animals budou opět koncertovat v Praze!

27. 6. 2016

Live: Glass Animals          

Datum: 08.11.2016                                 Místo: Roxy, Praha

glass-animals-2016.jpgGlass Animals (foto - zdroj: Fource Entertainment)

Neotřelá britská formace Glass Animals se po dvou letech vrací do Prahy, a to rovnou s novým albem „How To Be A Human Being”. Vystoupí 8. listopadu v klubu Roxy.

Psal se rok 2012, když se v Oxfordu dali dohromady čtyři kamarádi z dětství a založili formaci Glass Animals. Kapela vznikla v době, kdy mnozí zvěstovali konec klasického britského indie. I proto se rozhodli tento žánr propojit s novými vlivy. Pro Glass Animals se tak stala typická kombinace kytar, popu a městských žánrů jako je hip hop nebo garage. Spolu se skupinami jako Everything Everything tak odstartovali novou vlnu britské kytarové hudby.

Jejich prvním úspěchem bylo vydání pozitivně hodnoceného EP s názvem „Leaflings”. Dva roky poté vydali debutové album „Zaba”, na kterém pracovali společně s producentem Paulem Epworthem (Adele, Florence And The Machine). Kapela dále koncertovala na světově známých festivalech, jako jsou Glastonbury, Coachella, Lollapalooza či Reading/Leeds.

V minulém roce vydali singl „Lose Control”, jenž vznikl ve spolupráci s Joey Bada$$. Letos zveřejnili singl „Life Itself”, který bude součástí nahrávky „How To Be A Human Being”, jejíž vydání je naplánováno na 26. srpna.

Vstupenky na pražský koncert Glass Animals jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro za 490,- Kč.