Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězda latino popu Ricky Martin zazpívá premiérově v Praze!

15. 6. 2018

Live: Ricky Martin

Datum: 09.09.2018                                                    Místo: O2 Arena, Praha

ricky-martin_2018.jpgRicky Martin (foto - zdroj: facebook.com)

Kdo by neznal písně „La Copa De La Vida” a „Livin' La Vida Loca”, které bořily hitparády po celém světě. Teď poprvé zazní také v České republice v podání jejich autora Rickyho Martina. Několikanásobný držitel ceny Grammy vystoupí 9. září v pražské O2 Areně.

Ricky Martin dorazí do Prahy po návštěvě Španělska, kde v průběhu srpna a září odehraje koncerty v deseti městech. Do České republiky, která je zatím jedinou další potvrzenou destinací v rámci turné, přiveze vyšperkovanou show a samozřejmě ty největší pecky jako „La Bomba”, „Tal Vez”, zmíněné „La Copa De La Vida” a „Livin' La Vida Loca”, ale i novější hity „Vente Pa' Ca” nebo „Fiebre”. V největší tuzemské multifunkční hale tedy fanoušci zažijí to nejlepší z Rickyho.

Ricky Martin se narodil v roce 1971 v portorickém San Juanu. Zatím vydal deset studiových alb, přičemž poslední z nich „A Quien Quiera Escuchar” (2015) získalo cenu Grammy za nejlepší album latinského popu. První Grammy v této kategorii obdržel již v roce 1999 za desku „Vuelve”. Ve stejném roce vydal první nahrávku v angličtině s názvem „Ricky Martin”, na níž zpívá duet s Madonnou nebo švédskou zpěvačkou Mejou. Také má na kontě tři ceny Latin Grammy Award a zhruba 85 milionů prodaných nosičů.

Portorický rodák je rovněž dlouhodobě aktivní v charitativní činnosti. Založil Nadaci Rickyho Martina, která pomáhá dětem k lepšímu životu a také bojuje proti obchodování s lidmi. Má za sebou i několik hereckých rolí. Diváci si ho mohou pamatovat třeba z amerického seriálu „Glee”, kde ztvárnil učitele španělštiny.

Ricky Martin v roce 2010 oznámil, že je homosexuál. Momentálně žije se svým manželem, syrským malířem Jwanem Yosem, v Los Angeles, kde společně vychovávají devítiletá dvojčata Mattea a Valentina, jejichž otcem je zpěvák.

Vstupenky na pražský koncert Rickyho Martina jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal.