Jdi na obsah Jdi na menu

IAMX přiveze svou audiovizuální show do Brna!

18. 1. 2016

Live: IAMX

Datum: 07.03.2016                          Místo: Klub Fléda, Brno

iamx_v_brne_2016.jpgIAMX (foto - zdroj: Fource Entertainment)

Anglický zpěvák a skladatel IAMX zavítá do Brna v rámci svého turné k albu „Metanoia”. Svou propracovanou audiovizuální show předvede 7. března na Flédě.

IAMX je sólovým projektem Chrise Cornera, který se proslavil již svým účinkováním v britské trip hopové kapele Sneaker Pimps. Sólovou kariéru začal před jedenácti lety vydáním debutu „Kiss+Swallow”. Již zde byla jasně daná estetika celého hudebního projektu postavená na noirové skličující atmosféře s až teatrálně vypjatými momenty.

Hudebně se IAMX opírá o chladnou elektroniku, která odkazuje jak ke klasikům Depeche Mode či The Cure, tak ke gotickému rocku kapel jako Lacrimosa.

Třetí album „Kingdom of Welcome Addiction” vznikalo v berlínské Turmwerk, která má být současnou obdobou Warholovy Factory – místem, kde se setkává umění všech žánrů, splývá a tvoří novou realitu. Z IAMX se tak stává komplexní umělecký projekt, ve kterém se hudba spojuje s fotografií, videem a performance.

V červnu 2015 vyšel singl „Happiness” jakožto předzvěst nového alba „Metanoia”, které vyšlo na podzim. Kvůli natáčení se IAMX přesunul do Los Angeles, které přineslo mnoho nových tvůrčích impulsů. Celou desku nahrál zcela sám, bez členů své kapely. Oproti předešlé tvorbě je daleko osobnější a soustředěnější. Od poměrně pestrého zvuku předchozích alb se vrátil k minimalistické produkci postavené na bicích automatech, syntezátorech a smyčkách samplů.

Vydání nového alba doprovází evropské turné, v rámci kterého IAMX vystoupí 7. března v Brně na Flédě.

Vstupenky na brněnský koncert jsou k dispozici za 490,- Kč v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.cz.