Jdi na obsah Jdi na menu

Incognito popřejí Lucerna Music Baru k 20. narozeninám!

5. 8. 2015

Live: Incognito

Datum: 25.10.2015                                  Místo: Lucerna Music Bar, Praha

incognito2015.jpgIncognito (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Britská skupina Incognito se po třech letech vrátí do Lucerna Music Baru, aby představila fanouškům aktuální album „Amplified Soul”. Legendy jazz-funku a soulu vystoupí v Praze 25. října přesně v den 20. narozenin klubu.

Dlouhodobý úspěch skupiny Incognito patří mezi nejsilnější příběhy britské hudební scény. Nenajdete mnoho projektů, které se staly fenomenálními představiteli určitého hudebního stylu a zároveň vydržely fungovat neuvěřitelných 36 let. Mozku skupiny Jean-Paul „Bluey” Maunickovi se podařilo udržet laťku živé i studiové produkce na té nejvyšší úrovni, což potvrzuje aktuální album „Amplified Soul”.

Tepající groove, ostré dechy, podmanivé refrény a soulové vokály, to je klasika Incognito, kterou najdete i na šestnácté studiové nahrávce. „Amplified Soul” je povedený soulový kousek, který odkazuje na 70. a 80. léta, ale zároveň působí svěže a moderně. Incognito na „Amplified Soul” potvrzují, že jsou kapelou, která neupouští od svého typického zvuku, ale zároveň nikdy nedopustí, aby i po dlouhých 36 letech zněli předvídatelně a nudně.

Kytarista, skladatel a producent Jean-Paul „Bluey” Maunick spoluzaložil Incognito v roce 1979. Debutové album Incognito bylo příhodně nazváno „Jazz Funk” a stalo se instrumentální senzací a hudební lahůdkou. Koncem 80. let začal „Bluey” pracovat se sekvencery ve svém domácím studiu a položil tak základy alba „Inside Life”, jenž vyšlo roku 1991 a vrátilo Incognito zpátky na hudební výsluní. Hrálo se v klubech, hitparády vzalo útokem a v USA udělalo z kapely hrdiny smooth jazzu.

Jejich druhé album na labelu Talkin Loud „Tribes, Vibes & Scribes” se ve Spojených státech stalo hitem. Alba, která „Tribes, Vibes & Scribes” následovala, upevnila status Incognito jako globálního fenoménu. Deska z roku 1993 s názvem „Positivity” patřila mezi jejich nejlepší, se skvělou produkcí a velkými hity jako „Still A Friend Of Mine” a „Givin’ It Up”. „Positivity” se po celém světě prodalo na milión kusů.

Jejich albový úspěch byl násoben pověstí skvělé koncertní kapely, kterou Incognito vždycky byli. I po 36 letech dobrodružná pouť „Blueyho” a Incognito neúnavně pokračuje. Od skvělých hitů ve světových hitparádách k produkci umělců jako jsou Chaka Khan, Philip Bailey a George Benson. Místo „Blueyho” Maunicka je mezi nejlepšími muzikanty světového soulu.

Vystoupení Incognito proběhne v rámci série 20 koncertů u příležitosti 20. výročí Lucerna Music Baru.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici za 590,- Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim.

Web klubu: musicbar.cz