Jdi na obsah Jdi na menu

Jamajský zpěvák Horace Andy vystoupí po 10 letech v Praze!

24. 3. 2018

Live: Horace Andy

Datum: 09.04.2018                                      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

horace-andy_2018.jpgHorace Andy (foto - zdroj: musicbar.cz)

Po dlouhých deseti letech se v Praze znovu objeví Horace Andy. Tento jedinečný jamajský zpěvák s nenapodobitelným hlasem a velkým charisma nazpíval první singl už v roce 1967.

Začátkem 70. let se stal hvězdou kultovního kingstonského labelu Studio One, kde vznikly jeho nesmrtelné hity „Skylarking”, „See a Man’s Face”, „Fever”, „Mr. Bassie” nebo „Love Of A Woman”. Svůj originální projev neztratil ani v osmdesátých letech, naopak díky albu „Dance Hall Style” se stal jedním z respektovaných pionýrů nově vznikajícího jamajského žánru.

V roce 1985 se s manželkou přestěhovali do Velké Británie, a tak začal vedle jamajských producentů spolupracovat i s těmi, co už v Anglii měli základnu. Zejména kultovní zvukoví kouzelníci Jah Shaka a Mad Professor s ním natočili několik parádních nahrávek a otevřeli mu dveře do britské soundsystémové komunity.

Od roku 1990 navíc úzce spolupracuje s bristolskou triphopovou kapelou Massive Attack, kde je v podstatě regulérním členem. Objevil se celkem na pěti jejich deskách a je i pravidelným hostem všech turné. Vedle toho ale stále cestuje po světě také s vlastní skupinou Dub Asante, s níž zavítá 9. dubna i do pražského Lucerna Music Baru.

Vstupenky na pražské vystoupení za 490,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 590,- Kč.