Jdi na obsah Jdi na menu

JazzFestBrno přiveze Bobbyho McFerrina a Chicka Coreu!

12. 1. 2015

Live: Bobby McFerrin & Chick Corea

Datum: 17.06.2015                                             Místo: Hala Vodova, Brno

bobby-mcferrin-a-chick-corea-2015.jpgBobby Mcferrin & Chick Corea (foto - zdroj: revive-music.com)

Čtrnácté pokračování populárního festivalu JazzFestBrno svým avizovaným programem překonává všechny dosavadní ročníky. Po hvězdné Dianne Reeves přijedou do moravské metropole Bobby McFerrin a Chick Corea se svým jedinečným společným projektem.

Vrchol festivalu v nevšední synergii obstarají hlasový kouzelník Bobby McFerrin a pianista par excellence Chick Corea 17. června v brněnské hale Vodova. Do České republiky se svým hravým vystoupením přijíždějí vůbec poprvé.

Kořeny spolupráce Bobbyho McFerrina a Chicka Corey sahají do počátku devadesátých let, kdy natočili desku „Play”. McFerrin je často označován za krále hudebního humoru, projekt „Play” ovšem dokázal, že Corea za svým kolegou muzikálností ani vtipností vůbec nezaostává. Naopak je mu nevysychajícím pramenem inspirace. Vzájemně se provokují, nahrávají si hudební žertíky a s radostí do hry zapojují i své posluchače.

Na jiskřivé a invenční spolupráci dvou hudebních velikánů nezanechává žádnou stopu ani zub času a při každém dalším setkání objevuje tato dvojice nová netušená zákoutí svých uměleckých dovedností. McFerrin jako vždy vyniká absolutní intonační přesností, vynalézavostí a schopností simulovat hlasem nejrůznější hudební nástroje s obrovským rozsahem barevných odstínů a expresivity. Corea se zase ukazuje jako hudebník, který svoji precizní techniku plně propůjčuje hudbě a zůstává stejně hravý jako McFerrin. K hudební konverzaci se starým přítelem Bobbym McFerrinem se Corea vrací kdykoliv jen může, ale určitě to není tak často, jak by si oba přáli. Jejich kalendáře jsou přeplněné, a proto si tyto vzácné příležitosti naplno užívají. Jejich pódiové rozhovory jsou plné úcty, humoru i nedostižného duchovního napojení.

Bobby McFerrin s Chickem Coreou vystoupí 17. června od půl osmé večer v brněnské Hale Vodova v rámci festivalu JazzFestBrno. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v cenách od 990,- Kč do 3990,- Kč, a to buď v kamenných prodejnách, v síti Ticketportal nebo online.