Jdi na obsah Jdi na menu

Kanadská úderka Billy Talent to v létě rozpálí v Praze!

16. 4. 2017

Live: Billy Talent

Datum: 03.08.2017  Místo: Hlavní dvůr pivovaru Staropramen, Praha

022---billy-talent.jpgBilly Talent (foto: Angelika Špicarová)

Kanadští punkeři Billy Talent míří do Prahy. Ve čtvrtek 3. srpna předvedou na hlavním dvoře smíchovského Staropramenu to, co umí nejlépe: strhující a energickou rockovou show.

„Billy Talent už dvakrát nadchli fanoušky na Rock for People a jsme rádi, že je letos můžeme opět představit i v metropoli,” říká Michal Thomes z agentury Ameba, která v rámci cyklu koncertů Rock for People Presents skupinu Billy Talent do Prahy přiveze. S úsměvem dodává: „Tihle kanadští chlapíci si našli k českým příznivcům velmi srdečný vztah, což platí i obráceně. A jak lépe takové přátelství oslavit než uprostřed léta na nádvoří slavného smíchovského pivovaru?”

Vystoupení Billy Talent patřilo před čtyřmi lety na Rock for People mezi naprostou špičku a podle mínění fanoušků i žurnalistů přehrála kapela s přehledem i leckteré headlinery. Nyní přijedou do Prahy v rámci turné provázející jejich ceněné poslední album „Afraid Of Heights”. V rámci série Rock for People Presents potvrdili pořadatelé také koncerty další ikonické formace: v září vystoupí v Praze a Brně jedna ze stálic hardrockového nebe, jihoafrická parta Seether.

Historie Billy Talent se datuje od konce roku 1993, kdy vznikli jako středoškolská skupina. Formace vedená charismatickým vokalistou Benem Kowalewiczem debutovala albem „Watoosh!” už v roce 1999, kdy si ve stejném složení jako dnes Billy Talent ještě říkali Pezz. V roce 2001 ale prohráli soudní spor s americkou kapelou téhož názvu, a proto si čtveřice zvolila jméno podle kytaristy z fiktivní skupiny z filmu „Hard Core Logo”. Kowalewiczův zpěv doprovází již od doby vzniku Ian D'Sa na sólovou kytaru, Jonathan Gallant na basu a Aaron Solowoniuk na bicí.

Koncert kanadských Billy Talent se uskuteční 3. srpna na hlavním dvoře pivovaru Staropramen na pražském Smíchově. Vstupenky v ceně 790,- Kč jsou k dispozici na GoOut.cz. Více informací naleznete na rockforpeople.cz.