Jdi na obsah Jdi na menu

King Crimson se znovu objeví v České republice!

3. 6. 2018

Live: King Crimson

26.06.2018 Forum Karlín, Praha
27.06.2018 Forum Karlín, Praha

king-crimson_2018.jpgKing Crimson (foto - zdroj: Live Nation)

Legendární skupina King Crimson, která měnila dějiny rocku i své složení, se vrátí do Prahy. Představí se v rámci dvou koncertů 26. a 27. června ve Foru Karlín.

King Crimson založili Robert Fripp a Michael Giles v roce 1968, a přestože jsou nejčastěji označováni za průkopníky progresivního rocku, v jejich tvorbě se mísí vlivy i jiných hudebních žánrů jako jazz, vážná hudba, heavy metal, folk a elektronika. Během více než padesátiletého fungování se v kapele vystřídaly přes dvě desítky muzikantů, což se výrazně podepsalo na zvuku i podobě nahrávek. Hned ta první s názvem „In The Court Of The Crimson King” z roku 1969 je označována za zásadní milník progresivního rocku.

Jejich přístup k hudbě inspiroval nespočet světových ikon v čele s Dream Theater, Nirvanou nebo Talking Heads. Jediným stálým členem během celé historie skupiny je Robert Fripp, který tak působí de facto jako její lídr. On sám uvedl, že původně nikdy nezamýšlel stát se vedoucím King Crimson. Nicméně od druhého alba silně ovlivňuje hudební i kompoziční styl formace. Kvůli tomu někteří členové kapelu opustili. Právě Robert Fripp, který je jedním z nejoceňovanějších kytaristů rockové historie, seskládal pro obnovenou legendu aktuální sestavu a letos s ní vyráží opět na turné.

K dispozici je limitované množství vstupenek na sezení. Lístky na pražské koncerty King Crimson jsou k sehnání v předprodejní síti Ticketpro od 1890,- Kč do 2190,- Kč.