Jdi na obsah Jdi na menu

Kultovní americká kapela Living Colour oslaví v Praze 25 let od vydání svého prvního alba Vivid!

28. 1. 2013

Live: Living Colour

Datum: 18.03.2013          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

032.bw.jpgLiving Colour - Corey Glover (foto: Angelika Špicarová)

Kultovní americká hard-rocková kapela Living Colour (Doug Wimbish, Vernon Reid, Will Calhoun a Corey Glover) přijede 18.března do Prahy v rámci koncertního turné „Vivid 25th anniversary tour“. Pod hlavičkou Prague International Bluenights vystoupí v Lucerna Music Baru. Kapela letos slaví 25 let od vydání své první a současně i zásadní desky Vivid.

002.jpgLiving Colour - Doug Wimbish (foto: Angelika Špicarová)

V první polovině 80. let se na Community College na Manhattanu zapsal ke studiu "performing art" Angličan s africkými předky jménem Vernon Reid. A protože to byl nadaný hudebník, začal se ihned poohlížet po vhodných spoluhráčích, se kterými by dal dohromady kapelu.

025.jpgLiving Colour - Vernon Reid (foto: Angelika Špicarová)

Ta první s názvem DEFUNK se soustředila převážně na výstřelky v oblasti experimentálního a elektronického jazzu, Vernon však tíhnul k trochu odlišnému hudebnímu stylu a tak v roce 1984 založil trio Living Colour. Název si vypůjčil z upoutávky TV stanice NBC, jež zněla: "Tento pořad je vám přinášen v živých barvách…". Své síly spojil s baskytaristou Muzz Skillingsem a bubeníkem Williamem Calhounem, přičemž oba byli v té době již velmi zkušenými a navíc i akademicky vzdělanými hudebníky (City College a Berklee College Of Music). Sestava byla kompletní ale až s příchodem zpěváka Corey Glovera, který v té době právě dotáčel malou roli ve filmu Olivera Stonea "Četa".

067.jpgLiving Colour - Will Calhoun (foto: Angelika Špicarová)

Začalo obvyklé martýrium po rockových klubech, až se jednoho dne objevil na jejich show v pověstném newyorském klubu CBGB frontman kapely Rolling Stone Mick Jagger, který zcela propadl jejich kouzlu. Byl jimi natolik očarován, že jim umožnil natočení několika demosnímků, zprostředkoval nahrávací smlouvu s Epic Records a nakonec je pozval na natáčení vlastního sólového alba "Primitive Cool" (1986). 

036.jpgLiving Colour - Corey Glover (foto: Angelika Špicarová)

V roce 1988 pak u jmenovaného vydavatelství kapele vychází debutová deska "Vivid", jež zatřásla rockovými žebříčky nejenom v Americe.

069.jpgLiving Colour (foto: Angelika Špicarová)

Celý fotoreport z koncertu Living Colour v pražském Paláci Akropolis k nahlédnutí zde: fotak.png.jpg fotogalerie

Více informací:

http://www.livermusic.cz

http://www.musicbar.cz

 

Videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář