Jdi na obsah Jdi na menu

Kvelertak předvedou v Praze metalovou smršť v norštině!

9. 11. 2015

Live: Kvelertak

Datum: 11.11.2015                               Místo: Futurum Music Bar, Praha

kvelertak_2015.jpgKvelertak (foto: Stian Andersen)

Od chvíle, kdy v roce 2010 Kvelertak vydali své eponymní debutové album, projezdila kapela celý svět, aby během čtyř let odehrála přes pět set koncertů na čtyřech kontinentech a posbírala tři Spelemann Awards, tedy norskou obdobu cen Grammy.

Věhlasný norský rockový kritik Asbjørn Slettemark označil jejich první desku jako „nejlepší norský debut všech dob”, Simon Young z Kerrangu Kvelertak hodnotil jako „nejlepší norskou kapelu od dob a-ha”. Nahrávka sbírala superlativy a vysoká hodnocení od hudebních magazínů po celém světě, od Evropy přes USA až do Austrálie.

Tento celosvětový ohlas a úspěch je pozoruhodný o to víc, že skupina, na rozdíl od většiny rockových kapel, které uspěly na mezinárodní úrovni, zpívá v norštině. Pro vydání svého druhého alba s názvem „Meir” v březnu 2013 si formace založila svůj vlastní label Wørld Recørds a poté desku licencovala pro skandinávský region u Sony, pro zbytek světa pak u Roadrunner Records. Druhé album získalo ještě větší ohlas jak v Norsku, tak po celém světě. Debutovalo jako #1 na norských hudebních žebříčcích, v Americe jeho skvělé recenze pomohly k rozsáhlému turné. Celá evropská šňůra byla beznadějně vyprodaná, včetně jednadvaceti koncertů v Norsku.

„Meir” se stalo albem týdne ve většině významných hudebních magazínech po celém světě a v odborných i mainstreamových anketách se na konci roku zařadilo mezi nejlépe hodnocené desky roku. Kapela v současnosti dokončuje své třetí album, které vyjde v první polovině roku 2016 a bude následováno světovým turné.

V Praze se Kvelertak představili už několikrát, naposledy pak loni na Aerodrome Festivalu spolu s Metallicou, Alice In Chains a Children Of Bodom. Již 11. listopadu zavítají do Prahy znovu, tentokrát svou metalovou smrští smetou fanoušky ve Futurum Music Baru.

Vstupenky za 290,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v předprodejních sítích GoOut.cz, Eventim, Ticketpro a Ticketportal. V pokladně Lucerna Music Baru jsou lístky k dispozici bez poplatků. Na místě v den koncertu budou za 350,- Kč.