Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární americký písničkář Bob Dylan vystoupí v Brně!

3. 1. 2018

Live: Bob Dylan

Datum: 15.04.2018                                              Místo: Hala Vodova, Brno

bob-dylan_2018.jpgBob Dylan (foto - zdroj: Live Nation)

Hudební legenda a držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan se vrací do České republiky. Muzikant, který loni vydal obsáhlé trojalbum „Triplicate”, zahraje vůbec poprvé v Brně. Fanouškům představí písně z poslední desky, ale i zásadní skladby z průběhu celé své kariéry. Koncert se uskuteční 15. dubna v hale Vodova.

Bob Dylan se narodil v Minnesotě 24. května 1941 jako Robert Zimmerman, což je jeho civilní jméno. Svůj pseudonym si vybral kolem roku 1959, ovšem podle koho, to už se názory liší. Hned jako malý nalezl zalíbení v country a bluesové hudbě, která tvořila z větší části jeho repertoár i při prvních vystoupeních v době studia výtvarného umění. Nejvíc však Boba ovlivnil folkový veterán Woody Guthrie, který se stal jeho vzorem pro další činnost a pomohl mu seznámit se s kořeny amerického folku.

Nahrávka „Triplicate” je osmatřicátou studiovou deskou amerického umělce. Skládá se ze tří alb, které jsou plné oblíbených coverů. Deska získala také jednu nominaci na Grammy. Posledním autorským kouskem Boba Dylana je však nahrávka „Tempest” z roku 2012.

O Brně pořadatelé uvažovali již před devíti lety. Tehdy však z plánů sešlo a nakonec byla vybrána větší ČEZ Aréna v Ostravě. Při následujících koncertech v letech 2010 a 2014 byla zvolena pražská O2 Arena. „Letos nám nahrává, že by Bob Dylan rád zahrál v komornějších prostorách. Původně se uvažovalo o O2 Areně, ale ta nevyhovovala jeho představám. Navíc před tím vystoupí ve Vídni, odkud to bude mít do Brna blízko,” vysvětlil Aleš Hrbek z agentury Glanc.

Vstupenky na brněnský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 1690,- Kč do 2390,- Kč.