Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární basista Tony Levin zavítá s projektem Stick Men do Prahy!

29. 5. 2015

Live: Stick Men

Datum: 12.10.2015                                                         Místo: Lucerna Music Bar, Praha

stickmen2015.jpgStick Men (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Stick Men: Tony Levin – Pat Mastelotto – Markus Reuter

Stick Men je americká progresivní rocková skupina složená z prvotřídních muzikantů. Pat Mastelotto a Tony Levin tvoří rytmickou sekci legendární skupiny King Crimson. Pat Mastelotto je po celém světě žádaný jako nejpřednější rockový bubeník. Tony Levin hraje v současnosti s Peterem Gabrielem a King Crimson, v minulosti spolupracoval mj. s Tomem Waitsem, Lou Reedem, Laurie Anderson, Suzanne Vega, Johnem Lennonem, Paulem Simonem a Pink Floyd. Markus Reuter je skladatelem a kytaristou, v minulosti studoval pod vedením Roberta Frippa.

Tony Levin hraje na svůj 12-strunný Chapman Stick, od něhož je odvozen i název uskupení. Protože má tento nástroj jak basové, tak běžné kytarové struny, funguje občas jako nástroje dva. Markus Reuter hraje na svou touch guitar, kterou si sám navrhl – i on pokrývá svým stylem hraní širší rozsah než kolik bychom čekali buď jen od basové nebo doprovodné kytary. Bicí Pata Mastelotta také zahrnují víc než základní sestavu akustických bicích – zapojuje i speciální elektronickou soustavu, která mu umožňuje použití samplů a přehrávání smyček.

Fanoušci kvalitní muziky si budou moci užít Stick Men naživo v pondělí 12. října v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky jsou k dispozici za 480,- Kč na pokladně a webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz a TakePlace. Na místě v den koncertu budou lístky za 550,- Kč.