Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Bryan Ferry přijede do České republiky!

17. 5. 2019

Live: Bryan Ferry 

Datum: 05.06.2019                            Místo: Forum Karlín, Praha

bryan-ferry_2019.jpgBryan Ferry (foto - zdroj: GoOut.cz)

Již od vydání první nahrávky se skupinou Roxy Music v roce 1972 je Bryan Ferry celosvětově uznáván jako jeden z nejmodernějších a nejstylovějších muzikantů, kteří se v popové a rockové hudbě objevili.

Díky svým skladbám je Bryan Ferry považován za jednu z ikon, jež v práci evokují okouzlující a romantické světy. Všechny tyto aspekty představí i 5. června v pražském Foru Karlín.

Bryan Ferry je bývalý student výtvarného umění. Podílel se tak rovněž na vizuálních podobách své tvorby. Udělal jedny z nejoriginálnějších, kritikou oslavovaných a zároveň často kontroverzních obalů desek. Jako umělec má tu výjimečnou odlišnost, že je považován za klasického i nadčasového interpreta, který dosáhl úspěchu jak nahrávkami s Roxy Music, tak těmi sólovými.

Dvaasedmdesátiletý hudebník má na svém kontě patnáct studiových alb, to poslední s názvem „Avonmore” vydal v roce 2014. Do povědomí širší veřejnosti se dostal především hity „Slave To Love”, „Don’t Stop The Dance”, „Kiss And Tell” nebo skvělými coververzemi hitů Boba Dylana.

Vstupenky na pražské vystoupení Bryana Ferryho jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal v cenových relacích od 1990,- Kč do 2490,- Kč.