Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Girlschool vystoupí v České republice!

23. 9. 2016

Live: Girlschool                      Support: Roxor, Iras

Datum: 19.11.2016                       Místo: Nová Chmelnice, Praha

girlschool_2016.jpgGirlschool (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Nejslavnější ženská heavy metalová skupina Girlschool se vrací na jediné vystoupení do České republiky. Představí se 19. listopadu v pražském klubu Nová Chmelnice.

Není mnoho kapel, které se udrží na výsluní showbusinessu 40 let, natož pak, aby to byla formace čistě dívčí. Kvarteto Girlschool to dokázalo, přičemž bylo zařazeno do Guinessovy knihy rekordů jako nejdéle fungující ženská skupina. A není to jen tak nějaké živoření na pokraji zájmu, nýbrž dámy tlačí svou rock´n´rollovou mašinu plnou parou vpřed s neúnavnou energií mladých holek.

Poprvé se u nás na samostatném vystoupení ukázaly, na stejném místě, na jaře minulého roku a celý koncert byl jeden velký kotel plný fantastické pozitivní energie.

Kapela Girlschool byla založena v Londýně v roce 1976 kytaristkou Kim McAuliffe a baskytaristkou Enid Williams, nejprve pod jménem Painted Lady, aby se záhy přejmenovaly na název, který už jim zůstal. Po počátečním personálním hledání se na bubenickou stoličku o dva roky později definitivně usazuje Denise Dufort a druhou kytaru obsadí Kelly Johnson. Po vydání prvního singlu „Take It All Away”, okamžitě zaujmou management skupiny Motörhead a vyráží s nimi jako předkapela na jejich slavné turné „Overkill”. V roce 1980 vychází debutové album „Demolition” a hned v dalším roce veleúspěšný titul „Hit & Run”.

Nemá smysl popisovat celou čtyřicetiletou kariéru, jsou jich plné hudební encyklopedie. Za „dívčí školou” najdeme řadu skvělých alb a tisíce odehraných koncertů po celém světě. Zbývá doplnit, že kromě tří původních členek McAuliffe, Williams a Dufort přijede i druhá kytaristka Jackie Chambers, která v kapele působí od začátku nového milénia.

Celý tento oldschoolový heavy večírek otevřou domácí hard rocková klasika Roxor a nečekaně „probuzená bestie” a český rockový reunion nového milénia – skupina Iras.

Vstupenky na pražský koncert Girlschool jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 450,- Kč.