Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární saxofonista Maceo Parker opět navštíví Prahu!

25. 12. 2015

Live: Maceo Parker

Datum: 06.03.2016                                Místo: Lucerna Music Bar, Praha

07_maceo_parker.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

K pravidelnému koncertu funkové legendy v Praze jistě není třeba slov. Snad jen, že to bude již po dvacáté druhé, co v Lucerna Music Baru Maceo Parker a jeho kapela „nechá na pódiu duši”.

Na sólovou dráhu se Maceo Parker vydal v roce 1990. Tehdy během roku odehrál i neuvěřitelných 250 koncertů, přičemž průměrná doba hraní na jevišti byla přes dvě a půl hodiny! V posledních letech sice Maceo takto početná koncertní vystoupení již zredukoval, ale o to cennější jeho koncert v pražském Lucerna Music Baru bude.

A rozhodně je na co se těšit. Maceo Parker totiž patří mezi hudebníky, kterým ani pokročilý věk neubral na živelnosti a vitalitě. Navíc jeho koncerty jsou pověstné a bývají popisovány jako strhující funkové orgie.

maceo_parker-41.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

Fotoreport z koncertu Maceo Parkera v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Maceo Parker hrál několik let s Jamesem Brownem. Sám o tomto období mluví, jako kdyby byl na univerzitě. James Brown ale nebyl jediný slavný interpret, se kterým Maceo vystupoval. V 70. letech minulého století navázal kontakt s další legendou, funkujícím holičem Georgem Clintonem. Později spolupracoval také s Red Hot Chili Peppers nebo Princem, který ho nazval učitelem.

Vstupenky na pražský koncert Maceo Parkera jsou k dispozici na webu agharta.cz za 495,- Kč, dále na webu musicbar.cz a GoOut.cz za 530,- Kč a v předprodejních sítích Ticketportal a Ticketpro za 540,- Kč.