Jdi na obsah Jdi na menu

Metalová legenda Blind Guardian přijede do Prahy!

11. 12. 2015

Live: Blind Guardian           Support: Orphaned Land

Datum: 20.12.2015                          Místo: MeetFactory, Praha

blind-guardian-2015.jpgBlind Guardian (foto - zdroj: powerlinemag.com)

Metaloví příznivci si mohou vánoční dárek nadělit již poslední adventní neděli. V pražském klubu MeetFactory totiž vystoupí 20. prosince německá metalová legenda Blind Guardian. V roli předkapely se představí izraelští progressive/etno metalisté Orphaned Land.

Blind Guardian se zformovali v roce 1984 v západoněmeckém Krefeldu pod názvem Lucifer's Heritage. Původní ryze speedmetalové zaměření kapely vzalo rychle za své, v jejich tvorbě začal dostávat větší prostor power metal, avšak uchopený značně originálním způsobem. Právě neotřelé pojetí žánru katapultovalo partu okolo vokalisty Hansi Kürscha a kytaristy André Olbricha v průběhu její více než třicetileté kariéry mezi absolutní metalovou klasiku.

Loni Blind Guardian vydali již svou desátou studiovou desku s názvem „Beyond The Red Mirror”, kterou aktuálně představují naživo v rámci masivního evropského turné. Těšit se však můžeme na setlist mapující celou bohatou diskografii formace.

Začátek akce je stanoven na 20 hodin. Vstupenky za 690,- Kč (+ případné poplatky) lze zakoupit přes webové stránky agentury Obscure Promotion. K dostání jsou též v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.