Jdi na obsah Jdi na menu

Mezi pěti evropskými koncerty The xx je i Praha!

30. 10. 2016

Live: The xx                             Support: Jenny Hval

Datum: 29.11.2016                        Místo: Forum Karlín, Praha

008---the-xx.jpgThe xx (foto: Angelika Špicarová)

Londýnská kapela The xx je zpět! Na svých nových webových stránkách členové formace zveřejnili termíny hrstky nadcházejících koncertů a playlist, který poslouchají momentálně ve studiu, kde pracují na své třetí desce.

Inspirací jim jsou například Radiohead, Björk, Aretha Franklin, Tears For Fears, Frank Ocean, Sia, Drake, Queens Of The Stone Age nebo Nina Simone.

Trio The xx dosud vydalo dvě kritikou nadšeně přijatá alba – debutové „xx”, které získalo cenu Mercury Music Prize, a desku „Coexist” – dohromady se prodalo 2,5 milionu kusů.

Po celé řadě vyprodaných koncertů a mnoha festivalech, včetně jejich vlastního festivalu Night + Day v Lisabonu, Berlíně a Londýně, The xx zakončili své „Coexist Tour” v březnu 2014 intimním rezidenčním hostováním v newyorské Park Avenue Armory.

Od vzniku nahrávky „Coexist” vydal Jamie xx v roce 2015 své vlastní debutové sólové album „In Colour”, které se stalo jedním z komerčně i kriticky nejúspěšnějších elektronických alb roku.

O chystané desce nejsou zatím žádné zprávy, co však tuzemské fanoušky potěší je fakt, že The xx si ze studia odskočí k pouhým pěti koncertům v Evropě, z nichž se jeden odehraje 29. listopadu v pražském Foru Karlín. Support obstará norská experimentátorka Jenny Hval.

Vstupenky na pražské vystoupení The xx jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal za 890,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 1100,- Kč.